Nutopia

Arkiv för
Gaikai

24 maj

Sony i samarbete med molnbaserad speltjänst


Enligt sajten VG247, som presenterar det hela som ett rykte än så länge, kommer Sony den 4 juni på E3-mässan i Los Angeles att presentera ett samarbete med en molnbaserad speltjänst. Det finns inga detaljer att tillgå annat än att det rör sig om antingen Gaikai eller OnLive, något som skulle innebära att man framöver kommer kunna strömma spel till PlayStation-enheter.
Detta kan möjligen också kopplas samman till den hajp som vissa personer med insikt skapat på främst Twitter, där bland annat personal från de officiella PlayStation-bloggarna menat att det inte funnits någon bättre tid att skaffa PlayStation Plus, och det omedelbart.

By the way, if you don’t have a PS+ subscription, now is the time to get one. For real. Just get 3 months if you aren’t sure. Trust me.

Spännande!

29 augusti

Dit vi är på väg


Det händer inte idag eller imorgon, eller ens om några månader. Men snart, snart blir det tydlilgare och mer verklighet.
Jag talar om Apples intåg i spelbranschen.
Förlåt. Jag menar Apples påverkan av spelbranschen, intåget är genomfört och det här är en aktör som kommer styra och dominera, trots att Steve Jobs inte längre är VD.
Microsoft vet det. Sony vet det. Till och med envisa Nintendo vet det. Dessa tre jättar kan anpassa sig, för det finns plats för dedikerade spelmaskiner, att tro något annat är naivt. Läs vidare →