Nutopia

Arkiv för
Fumito Ueda

13 december

Ueda och Sony går skilda vägar


Det var tidigare bara ett rykte, men nu bekräftar Sony det alla PlayStation-ägare fruktat. Fumito Ueda, mannen bakom Ico och Shadow of the Colossus, lämnar Sony. Detta innebär dock ingen fara för det pågående The Last Guardian-projektet, något som Ueda nu färdigställer som frilansare istället för anställd. Så, spelet kommer, men det är samtidigt det sista, vad vi kan anta, som Ueda gör under Sonys regi. Tråkigt, men man kan knappast göra en mer storstilad sorti, för The Last Guardian ser ut att vara något alldeles extra.
Via Gamasutra.

1 december

Fumito Ueda lämnar Sony?


Enligt Eurogamer, som ännu klassar det hela som ett rykte, har Fumito Ueda lämnat Sony och Team Ico. Ueda är mannen bakom de båda PlayStation 2-klassikerna Ico och Shadow of the Colossus, och jobbar för närvarande med det gäckande The Last Guardian till PlayStation 3.
Det sägs att Ueda nu färdigställer det sistnämnda spelet, The Last Guardian, som frilansare. Detta är också anledningen till att utvecklingen av titeln dragit ut så mycket på tiden. Spelet var tidigare satt att släppas någon gång sent 2011, men det har nu ändrats till 2012, och dessvärre inte mer exakt än så.
Fumito Ueda ska efter att han avslutat allt arbete på och för Sony ta sig an egna projekt. Men allting är alltså endast rykten och Sony väljer bestämt att inte kommentera sådana.

20 april

The Last Guardian försenas


Det för mig personligen kanske mest efterlängtade spelet någonsin (samtliga Gears of War-spel räknas inte) har dessvärre försenats. Oerhört känslostarka The Last Guardian som vi först såg skymtar av för två år sedan kommer inte i år, om man får tro spelets regissör, Fumito Ueda. Läs vidare →