Nutopia

Arkiv för
framtiden

1 februari

Samsungs vikbara telefon läckt i video

Samsung Vietnam publicerade, och snabbt tog bort, en video för att göra reklam inför nästa Samsung event. I videon demonstrerar dom flertalet nya enheter, bland annat en vikbar telefon.

Samsung visade först telefonen i November omgiven av mörker på scenen och sedan dess har dom varit tysta. Flertalet tillverkar börjar röra sig mot vikbara telefoner och det kommer bli spännande att se hur dom utvecklas.

Nästa Samsung event är den 20:e februari.

16 januari

Nike på gång med självknytande skor

Ända sedan Tillbaka till Framtiden 2 hade premiär har folk velat ha självknytande skor – och nu verkar det vara nära.

Nike som tidigare släppt dyra prototyper på självknytande skor är på gång att släppa Nike Adapt BB som innehåller just den och andra smarta funktioner. Bland annat kan du koppla skorna till en app där du kan mäta en rad olika datapunkter.

Redan nu kan man förhandsboka Adapt BB om man bor i USA för 350 USD och den 17:e februari släpps dom i affärer. När dom kommer till Sverige är oklart.

29 augusti

Dit vi är på väg


Det händer inte idag eller imorgon, eller ens om några månader. Men snart, snart blir det tydlilgare och mer verklighet.
Jag talar om Apples intåg i spelbranschen.
Förlåt. Jag menar Apples påverkan av spelbranschen, intåget är genomfört och det här är en aktör som kommer styra och dominera, trots att Steve Jobs inte längre är VD.
Microsoft vet det. Sony vet det. Till och med envisa Nintendo vet det. Dessa tre jättar kan anpassa sig, för det finns plats för dedikerade spelmaskiner, att tro något annat är naivt. Läs vidare →