Arkiv för Final Fantasy

23 november

Final Fantasy lite oftare

Rickard Olsson


Final Fantasy-producenten Yoshinori Kitase tycker att Square Enix jobbar för långsamt. Enligt honom, som gärna jämför med spel som Call of Duty och Battlefield, kan ett släppintervall på 1-2 år vara rätt modell att följa för att hålla fansens intresse uppe. Uttalandet grundar sig på att Final Fantasy XIII, enligt Kitase själv, tog för lång tid att utveckla och att de med det lärde sig en läxa.
Så innebär detta att vi nu kommer få se ett nytt Final Fantasy varannat år? Eller inkluderar han även mindre uppskattade spinoffer i detta? Vem vet, men Final Fantasy XV sent 2012 alternativt tidigt 2013 känns inte särskilt troligt.
Via CVG.

Square Enix meddelar att de kommer öppna en Android-butik i Japan innehållandes spel som Final Fantasy, Chaos Rings och Dragon Quest med flera. Inget om en västerländsk motsvarighet ännu, men den japanska rollspelsstudion är känd för att mjölka skiten ur sina titlar, så räkna med att det kommer hit också.

25 februari

1

Final Fantasy III närmar sig

Rickard Olsson

Vi vet redan att Final Fantasy III släpps till iOS i mars, men nu vet vi även hur det kommer att se ut. Slår helt klart lågupplösta lillebror till Nintendo DS, så kanske att vi ska vänta oss ett lite högre pris än de 65 kronor de båda första Final Fantasy-spelen kostar per styck idag.