Arkiv för Disney

3 mars

Trailer på nya Duck Tales

Thord D. Hedengren

Disney, via kanalen Disney XD, tar tillbaka klassikern Duck Tales, fast i ny tappning så klart. Trailern ser faktiskt ganska lovande ut, med mer Kalle Anka än vad jag minns från originalet, men det gör ju inget.

31 januari

Disney introducerar ny teknik med Paperman

Rickard Olsson

Genom en sömlös sammanflätning av handritat och datorgenererat material har Disney skapat en ny teknik för animerad film. Paperman, skapad av ett litet team hos Walt Disney Animation Studios, ger oss ett smakprov på vad som säkerligen kommer att bli allt större ju längre det lider. Något undertecknad verkligen hoppas, för det ser helt fantastiskt ut. Ta dig dryga sex minuter och titta på filmen här under. Den är charmig värre!

26 november

Monopol-måndag: Disney

Thord D. Hedengren

Ingen är väl direkt förvånad över att det finns ett Monopol med Disney-tema? Välkända karaktärer och platser från Disneys tecknade universum är det som gäller i Monopoly: Disney Edition. Du kan resa dit för $25 (runt 170 kr) om du vill. Själv hoppar jag nog över det här.
För sockersött? Kolla in hårdare Monopol-måndagar!

12 november

Dagens tweet: Disturbance in the force

Thord D. Hedengren


Prinsessleken tar aldrig slut.

7 november

Dagens tweet: Kickstarter hade fixat biffen

Thord D. Hedengren


Sannerligen.

1 november

Vad ska Vader göra nu?

Rickard Olsson

Så nu när Darth Vaders nötter tillhör Disney, ställer de sig frågan vad han ska göra härnäst.

22 augusti

Disney gillar inte öppen källkod

Thord D. Hedengren


Den här guldbiten kommer från Disney-serien Shake It Up. Vad äger Disney och vad är agendan för det här?
Via Boing Boing.

20 juni

MIKE WAZOWSKI!!

David Mårtensson

En av mina personliga Pixar-favoriter, Monsters, Inc, får en prequel med premiär nästa år. Och det ser ut som många av mina favoritmonster kommer att återses.

15 maj

1

The Avengers genererar miljarder

Rickard Olsson


Superhjältegröten The Avengers, senaste Marvel-filmen där flertalet hjältar hjälps åt (och bråkar med varandra), har slagit rekord. Och det med rätta då filmen är riktigt bra, och har därför sedan premiären rullade på biograferna spelat in över en miljard dollar.
Rekord, därför att det är den första Marvel-filmen och den femte för Disney att göra så, skriver sajten The Mary Sue. Samma sajt citerar även Hollywood Reporter som tror att filmen möjligen kan knuffa ned Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 från tredjeplatsen över bäst inbringande filmer. En lista som för övrigt toppas av Avatar ($2.8 miljarder) och Titanic ($2.2 miljarder).
Och det finns mer att se fram emot då Disneys Bob Iger utannonserat en uppföljare till succéfilmen. Detta i samma veva som Ironman 3, Thor 2 och Captain America 2 även de bekräftades. Många superhjältefilmer de kommande åren alltså, och det gillar vi väl?

22 december

1

Disney kör julrea på App Store

Malin Jonsson

Det är många som kör med julrea på App Store nu och även Disney har rea på spel till iPhone och iPad. Här är listan med de spel som Disney tar 7 kr för. (mer…)

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2