Arkiv för design

Personligt kaffe, bara i framtiden

Thord D. Hedengren

Memory Coffee MakerOm Nespresso U inte är smart nog för dig så kanske det här konceptet på en kaffebryggare som kommer ihåg dina personliga preferenser tilltalar dig mer. Personligen tycker jag den är ful som stryk, men jag gillar hur designers i dag tänker i science ficiton-banor anno 1980…
Via Deeped och enpundit.

Ett designförslag för iPhone

Jesper Bylund

Brent Caswell har tänkt igenom hur låsskärmen på en iPhone bör se ut och fungera. Själv tycker jag att iOS börjat kännas lite stelt uppbyggt, lite gamla idéer. Så man kan hoppas på att Apple tar till sig den här typen av kritik. Troligen inte. Men det vore kul.

Så här ser nya Microsoft ut

Thord D. Hedengren


Modernt, stilrent, väldigt rätt med tanke på att det återkopplar till gränssnittet som tidigare kallades Metro, alltså det som används i Windows 8, Windows Phone, samt på Xbox 360.
(mer…)

Google+ designas om

Jesper Bylund


Google+ lanserades för snart ett år sedan och redan är det dags för en ny design!
De största förändringarna är att navigationen byggs om till en ”ribbon” eller rad ikoner på vänstersidan. Samt att vi i framtiden ska kunna flytta runt applikationerna såsom vi vill ha dom på skärmen. Ni vet, sådär man gjorde på facebook för två-tre år sen?
Den nya designen rullas tydligen ut redan nu så ändringarna bör poppa upp inom de närmaste dagarna. Läs mer om den nya designen i Googles officiella blog eller den nya presentationssidan för Google+.

Är du det minsta intresserad av webbdesign så är Startups, This Is How Design Works väl värd ett besök.

3D-modellerad video tar oss från Apple I till iPad

Thord D. Hedengren


Snyggt, och ja – Apple har kommit långt.

Så här gör man inte en webbsida (plus: några häftiga bokhandlar)

Thord D. Hedengren

Bilden ovan är delad från en mobil, och öppnad på en iPad, men sidan ser lika hemsk ut på en dator. Varför? För att de inte kollar vad för enhet jag använder, utan använder en hård länk till en mobilversion. Det är en dålig idé.
Så, nu har jag sagt det. Kolla in de 20 coola bokhandlarna som jag egentligen vill tipsa om, i fullstort format.
Via @mattiasforenius.

Pantone-julgranskulor

Malin Jonsson

Är inte dessa Pantone-julgranskulor underbart fina? Kulorna finns i tio färger och finns för 100 kr (!) styck här. Ett måste för alla grafiska nördar och hippa webbyråer? (mer…)

Jag önskar att det här USB-minnet var verklighet

Thord D. Hedengren

Yanko Design har postat ett koncept på ett modulärt USB-minne. Tanken bakom är att du kan ha olika nivåer av säkerhet beroende på vilket/vilka minnen som används, men det är ju så klart upp till var och en. Kan någon vara så vänlig att tillverka det här, helt underbart ju!

Fula saker – vinnare vecka 37

Rickard Olsson

Alla reagerar vi väl någon gång på fula saker? De finns lite överallt, gömmer sig i arkitektur, skyltar, bilar och på massor av andra ställen. Robert Rotarski ansåg att ämnet (givetvis) gick att blogga om, och plitar därför ned sina fynd lite lagom sporadiskt på fulasaker.se. (mer…)