Nutopia

Arkiv för
CES

9 januari

CES låter inte sexleksak vinna pris

Att det är en skillnad på kultur och moral i USA råder det ingen tvekan om för företaget Lora DiCarlo. Deras produkt The Osé massager var på väg att bli vinnare av CES Innovation Award för robotik men efter insikten att produkten var en sexleksak försvann priset.

Enligt Lora DiCarlo fick företaget reda på för en månad sen att priset uteblir och dom inte längre fick ställa ut på CES som pågår i detta nu i Las Vegas. Dom säger även att Consumer Technology Association (CTA), företaget bakom CES, citerar regeln “Entries deemed by CTA in their sole discretion to be immoral, obscene, indecent, profane or not in keeping with CTA’s image will be disqualified.” vilket fick dom se rött då dom inte anser att deras produkt är “Immoral” eller “Obscene”.

8 januari

Smart wood

Nu är CES (världens största teknikmässa) igång i USA och där presenterar företag lite olika typer av produkter. Här är bland annat en smart display som även är en bit trä.

7 januari

Nvidia släpper märklig spelkonsol

Nvidia ger sig in i spelbranchen. Eller i branchen kanske de varit länge. Men nu släpper de en helt egen spelkonsol. Project Shield är en bärbar enhet som kör Android, så en hel del spel finns redan från dag ett.
Märkligt nog har den skärmen inbyggd som ett snäckskal. Något som ser skumt ut men kanske funkar jättebra. Vi får se helt enkelt.
Nvidia Project Shield

15 november

Är detta innehållet i Xbox 720?


Nästa Xbox, som vi än så länge bekvämt kallar för 720, sägs få lite rampljus under CES-mässan i Las Vegas i januari nästa år. Enligt VG247 ska en fransk sajt fått lite insider-information om eventuella specifikationer, och det rör sig då om en sexkärnig processor, en så kallad hex-core, och ett internminne på 2 GB DDR3. AMD sägs stå för grafikkretsen.
Luddigt och självfallet obekräftat, och det skulle inte förvåna mig om vi får vänta till 2013 innan vi får något vi faktiskt kan ta på. Men detta är väl bättre än inget, antar jag.