Arkiv för bugg

Stor säkerhetslucka i FaceTime

Marco Hyyryläinen

I natt svensk tid rapporterades det om en stor säkerhetslucka i Apples FaceTime-tjänst. Buggen tillåter den som ringer upp att höra ljud från den man ringer innan hen har svarat.

För att göra det ringer man först upp personen, sedan ringer man upp sig själv (som ett gruppsamtal), och då kan man höra mikrofonen hos personen som man ringde upp – och i vissa fall se kamerabilden också.

Apple har stängt av gruppsamtalsfunktionen i FaceTime och planerar att släppa en uppdatering till alla sina enheter denna vecka. Tills det är klart kan det vara en idé att stänga av FaceTime.

Allvarlig bugg i Skyward Sword förstör sparfiler

Thord D. Hedengren

Ajaj, det verkar som att det finns en allvarlig bugg i The Legend of Zelda: Skyward Sword som kan göra din sparfil korrupt. Problemet finns i Song of the Hero-questen, och naturligtvis är det fet spoilervarning på det här. Kort: prata inte med Golo i Lanayru Mine, och definitivt inte två gånger. Ha även dubbla sparfiler så att du inte måste spela om allt.
Lite mer information? Kommer här, men som sagt – spoiler! (mer…)

Så här fel kan det bli i Mega Man II till iPhone

Thord D. Hedengren

Capcom har förvisso fixat de värsta tokigheterna i Mega Man II till iPhone och iPod touch, inklusive kontrollen, men helt hundra är det uppenbarligen inte än. (mer…)