Arkiv för Blade Runner

Dagens tweet: Var är replikanterna?

Thord D. Hedengren


Kanske lika bra att vi inte riktigt är där än va?

Nya Blade Runner med kvinnlig huvudrollsinnehavare

Rickard Olsson


Sedan inte alldeles för långt tillbaka har det utannonserats en ny Blade Runner-film, vilket intresserade redan har stenkoll på. Det kultförklarade originalet från 1982 fick en stor skara fans som säkerligen anser att det är på tiden med en uppföljare, och det är just vad nya Blade Runner är. Via ett pressmeddelande som gick ut häromdagen bekräftades det officiellt att det rör sig om en regelrätt uppföljare.
En annan detalj som avslöjats är att man nu använder sig av en kvinna i huvudrollen till skillnad från tidigare då mannen av alla män, Harrison Ford, stod i centrum. Detta efter att man pratat om Ridley Scotts böjelse för starka, kvinnliga karaktärer i en intervju med The Daily Beast där Scott själv säger:

We’ll definitely be featuring a female protagonist.

Kan det bli så mycket klarare?
Via Blastr.

Den nya Blade Runner-filmen är en uppföljare

Thord D. Hedengren

Regissören Ridley Scott har sagt till WSJ-bloggen Speakeasy att den nya Blade Runner-filmen, som utannonserades tidigare i år, ser ut att bli en uppfölare till klassikern från 1982. Där spelade Harrison Ford replikantjägaren Rick Deckard, men någon repris blir det inte i uppföljaren. Eller kanske, men inte i någon nyckelroll i alla fall, för på frågan om Deckard är med så blir svaret ”no, not really” – vilket kan betyda både det ena och det andra. (mer…)

Android Dreams – en stopmotion-hyllning till Ridley Scott

Thord D. Hedengren

Stopmotion-film av Samuel Cockedey, plåtad med en Canon 5dmk2 i Tokyo, med Vangelis soundtrack till Ridley Scott-filmen Blade Runner. Bilderna togs över ett års tid, och för den som har koll på staden så är merparten av dem från Shinjuku. Snyggt värre! Via @ia.