Nutopia

Arkiv för
Battlefield 3

19 december

Battlefield 2143 i Battlefield 3?


Svenska Dice har tidigare hintat om kommande spel i redan befintliga sådana. Det förekom bland annat små ledtrådar i några kartpaket till Battlefield 2 som visade sig vara för Battlefield 2142, ett spel som inte ens utannonserats vid den tidpunkten. Och kanske är det nu dags igen.
Battlefield 3-bloggen BF3blog.com har uppmärksammat ett nummer i Battlefield 3 som finns stämplat på någonstans på Wake Island, och inte vilket nummer som helst. 2143, som det står, kan ju inte helt osökt antas vara en uppföljare till tidigare nämnda Battlefield 2142 som släpptes 2006.
Om det stämmer kan vi säkert vänta oss nyheter om titeln nästa år, men det kan å andra sidan lika gärna vara ett spratt från Dices sida. Eller ett smart drag för att trigga en diskussion och kolla av intresset kanske?

10 december

Monstersiffror från USA


De senaste försäljningssiffrorna för november månad har anlänt från andra sidan Atlanten. Spelförsäljningen i USA var minst sagt imponerande, och mycket så tack vare reahelgen Black Friday. Läs vidare →

30 oktober

Det finns en (flera?) inofficiell Battlefield 3 Battlelog-app på Android Market för den som är intresserad, och tycker du att den är dålig så kan du bygga vidare själv – koden finns nämligen på Github.

28 oktober

Battlefield 3 säljer skitbra, helt enkelt


Battlefield 3 har hyllats till PC men fått en aning svalare kritik till konsol, det har dock inte hindrat den stora massan att strömma till och lägga vantarna på miljontals exemplar av spelet. Till butik har det skeppats tio miljoner exemplar på under en vecka, och man har redan tagit emot ordrar på fler exemplar från affärerna. Det finns inga siffror på exakt antal sålda spel, men det sägs i alla fall att majoriteten av totalsumman utgörs av de båda konsolversionerna. PC-versionen förväntas dock ta en större del av kakan än vad Battlefield: Bad Company 2 gjorde. Svensk dynamit, minsann!

26 oktober

Battlefield 1943 medföljer inte PlayStation 3-versionen av Battlefield 3. Istället lovas Sonys konsumenter tidig tillgång till spelets expansioner längre fram. En vecka tidigare än övriga format kommer PlayStation 3-ägare att kunna ladda ned dessa enligt VG247.

24 oktober

Battlefield 3 recenseras i stor skala


Battlefield 3 närmar sig med stormsteg och nu börjar de stora recensionerna titta fram på nätet. Nyfiken på vad bland annat IGN, Joystiq och 1UP har att säga om PC-versionen? Du hittar länkar och betyg här under, och självklart läser du dessa på eget bevåg. Risk för spoilers finns alltid. Det kan dock sägas, föga chockartat, att många gillar det. Skarpt. Läs vidare →

Enligt CVG ska fodralen till Battlefield 3 innehålla ett litet blad med reklam för ett ännu inte utannonserat Medal of Honor, vad det verkar. Sedan i januari har dessutom utvecklaren av det första spelet eftersökt nya medarbetare för ett nytt, stort skjutarspel. Inga andra detaljer ges dock i nuläget.

22 oktober