Nutopia

Arkiv för
årslista

16 december

De här böckerna sålde bäst i år på Amazon

Lite tidigt kan tyckas, som vanligt när det är den här typen av årssammanställningar, men Amazon har gått ut med de tio bäst säljande böckerna. Såväl tryckta som Kindle-böcker är inräknade. Här är topp 10:

 1. Fifty Shades Freed: Book Three of the Fifty Shades Trilogy av E. L. James
 2. Gone Girl: A Novel by Gillian Flynn
 3. Fifty Shades Trilogy: Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker, Fifty Shades Freed 3-volume Boxed Set by E. L. James
 4. Bared to You: A Crossfire Novel by Sylvia Day
 5. No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission That Killed Osama Bin Laden by Mark Owen
 6. The Marriage Bargain (Marriage to a Billionaire) by Jennifer Probst
 7. Reflected in You: A Crossfire Novel by Sylvia Day
 8. The Racketeer by John Grisham
 9. Defending Jacob: A Novel by William Landay
 10. The Innocent by David Baldacci

Undertecknad hade ingen chans mot alla Fifty Shades-böcker i år, dessvärre. Måste nog skärpa mig lite…

17 februari

Twingly har sammanställt blogglänkarna till nätbokhandlarna Adlibris och Bokus för att ta reda på vilka böcker vi bloggade om 2011. Vinnarna var Cirkeln och En dag. Hela listan hittar du här.

20 december

14 december

Pixelmator och Civilization V är årets Mac-appar

Apple har utsett Pixelmator till årets Mac-app på Mac App Store, och Civilization V är årets spel på samma digitala programbutik. Två bra val tycker jag personligen, eftersom Pixelmator är ett alldeles ypperligt alternativ till Photoshop som räcker för de flesta, och Civilization V är ett utmärkt strategispel.
Tvåa blev musikprogrammet djay på programfronten, och Anomaly Warzone Earth på spelditon.
Alla omnämnda appar hittar du på den här sidan – flera bra val måste jag säga, på tok för lätt att spendera pengar från den här sidan!

Jag är redan trött på årslistorna, men den här bläddrar jag i alla fall igenom för att se om jag missat något. Kolla in de 100 bästa låtarna 2011 enligt Pitchfork.

Här är årets bäst säljande böcker på Amazon

Amazon har släppt en lista på årets bäst säljande böcker, lite tidigt kanske men ni vet hur det är med alla dessa årslistor… Listan är baserad på bokförsäljningen, både tryckta och digital till Kindle, kort och gott. Och bäst sålde Walter Isaacssons Steve Jobs-biografi, föga förvånande kanske man bör säga, men det är faktiskt rätt imponerande – boken släpptes trots allt i slutet av oktober.
Vad som är extra intressant tycker jag är att två böcker på topp 10-listan, ”The Mill River Recluse” och ”The Abbey”, inte finns i tryckt version alls, de har tagit sig in enbart med en Kindle-version. Eböckerna är på uppsving, milt uttryckt. Läs vidare →

Det här googlade vi på i år

Varje år så sammanställer svenska Google en årslista om vad vi sökt på. Den är ganska tråkig i år, för den är synnerligen lik fjolårets främsta sökord:

 1. facebook
 2. youtube
 3. aftonbladet
 4. blocket
 5. hotmail
 6. google
 7. hitta.se
 8. eniro
 9. expressen
 10. translate

På sjätte plats hittar vi för övrigt ”google”, något som vid första anblick kan vara lite lustigt att googla på, men kom ihåg att många faktiskt använder inbyggda funktioner, exempelvis sökfältet i Safari, och kanske vill till Googles hemsida. Det är med andra ord inte riktigt så dumt som man kan tro. Läs vidare →

6 december