Arkiv för 3D

Filma i 3D med 3DS

Rickard Olsson


Nu kommer man snart att kunna spela in egna filmer i 3D med Nintendo 3DS. I slutet av november, när nästa systemuppdatering kommer, introduceras möjligheten till att skapa egna tredimensionella filmer som får vara max tio minuter styck. Man kommer utöver detta att kunna sätta ihop egenanimerade filmer, i 3D även där. Videofunktionen i Nintendo 3DS ska dessutom fyllas på med en rad klipp från Red Bull samt Eurosport i 3D. Jäkla massor av 3D det blir. (mer…)

iPad 3D?

Rickard Olsson

Kommer nästa iPad, alltså iPad 3, att stoltsera med en 3D-skärm? Nya rykten hävdar bestämt så. En insiderkälla i Hollywood har till Sajten RCRWireless sagt att nästa generations iPad, som just nu är långt gången i planeringsstadiet, kommer ha just det.

”Det faktum att iPad 3 klarar 3D är dödssäkert!”

Vidare hävdar sajten att den taiwanesiska komponenttillverkaren Foxconn redan läckt liknande information till ett flertal källor.
Huruvida detta är pålitligt eller ej är svårt att säga. Men eftersom Apple faktiskt sysslat med en del patent gällande 3D och att tekniken i sig redan finns ute idag gör det inte helt omöjligt. Det vore i alla fall ett slagkraftigt försäljningsargument.