Spökpussel i Spooky Spirits: Puzzle Drop!!

Share This Post

Jag älskar pusselspel, så är det bara. Ända sedan Tetris slog klorna i mig så har jag fastnat i otaliga iterationer av mer eller mindre samma sak. Idag är det förvisso inte hela rader på Tetris-vis som gäller, utan det är vanligare med tre i rad-lösningar. Olika färger ska matchas ihop, specialblock ska nyttjas, och skärmen ska tömmas, poängen ska nås, nästa bana är lite svårare.
Likriktningen i pusselgenren har gjort att förpackningen – grafik och ljud – har blivit desto viktigare. Det har man tagit till sig i Spooky Spirits: Puzzle Drop!!, eller bara Spooky Spirits eftersom dubbla utropstecken är irriterande att läsa i text. Här har vi söta spökjägare och gullig musik, som gjort för ett barnprogram. Stilen känner vi igen, svenska Legendo har nämligen gjort likartade saker tidigare, och de får till det. Kort sagt, jag gillar inramningen, men tror nog att jag hade uppskattat spelet mer till ett annat format, exempelvis PC där det finns utan undertiteln Puzzle Drop.

Det är återigen färgade block, fulla med spöken, som ska trollas bort genom att du släpper andra block på dem. Vissa av dessa tar bort alla färgade block du samlat ihop, och hela tiden så kommer det flera block underifrån. Det blir snabbt stressigt i Panic-läget exempelvis, speciellt med tanke på att kontrollen inte sitter som den ska. Där har vi även anledningen till att jag inte tycker formatet fungerar, för att välja rätt två (alltid två) färgade block att släppa från toppen av skärmen så drar du med fingret till vänster eller höger, och flyttar markören ett block i taget. Byt plats på blocken genom att dra uppåt, och riv ner dem med ett drag nedåt. Det blir en väldig massa flippande på skärmen för väldigt lite action helt enkelt. I pusselläget, där man har ett begränsat antal drag, är det inte lika irriterande, men det räddar inte spelet.
Så tyvärr, Spooky Spirits: Puzzle Drop!! faller på eget grepp. Vad som är tänkt som intuitiv kontroll blir klumpigt, och viljan att spela vidare dör ut på tok för snabbt. Det är synd, för resten är bra – med en mus är det här spelet säkerligen utmärkt.
Betyg: 2 av 5

TDH testade version 1.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...