Splatterhouse – utgången monsterslakt

Share This Post

Det finns ett otal gamla klassiker återutgivna till iPhone på App Store, nästan lite av en trend. Något vi förvisso gillar oerhört mycket, men samtidigt blir man plågsamt påmind om hur mycket sämre spelen faktiskt var. Den gamla klyschan “det var bättre förr” är något man absolut inte kan applicera på detta fenomen, om man ska generalisera.
Splatterhouse är det dock lite annorlunda med. Visst är det ett med dagens mått mätt undermåligt spel, men samtidigt är det helt nytt för mig då jag missade att spela det under 80-talets sista glada dagar. Och jag gillar det, även om det är både frustrerande och gammalmodigt på samma gång. Själva konceptet är härligt med lite Fredagen den 13:e möter Evil Dead då det blir såväl Jason-karaktärer som deformerade monster, men uppläggsmässigt får vi ett simpelt gå från vänster till höger och kötta fiender-spel.

Med en virtuell D-pad styr vi huvudkaraktären Rick som letar efter sin flickvän Jennifer, även om protagonisten i det här fallet mer påminner om en förrymd galning och tillika massmördare. Jag gillar verkligen hur den officiella informationen på iTunes beskriver handlingen i spelet:

“Letandes efter skydd snubblar Rick och hans flickvän Jennifer in i det hemsökta huset. Iklädd en mystisk mask går Rick i strid med monsterhorder. Är flykt ens möjligt? Kommer Rick och Jennifer att återförenas?”

Man kan inte annat än älska något sådant. Splatterhouse är simpelt, rakt på sak och så där klassiskt arkadigt som det var under 80/90-talen. Klart värt pengarna om man går igång på retrosplatter.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...