Spelförsäljningen i Sverige fortsatte växa under 2010

Share This Post

Dataspelsbranschen har publicerat en rapport som visar att spelförsäljningen i Sverige fortsatte växa under 2010. I det tillhörande pressmeddelandet får vi veta att man inte har en aning om den digitala försäljningen på grund av avsaknaden av siffror, uppgifterna är insamlade från fysiska butiker.

– De nyare konsolerna PlayStation 3 och Xbox 360 fortsätter att växa med 16 respektive 12 procent jämfört med 2009. Däremot är PC trots en minskning med närmare åtta procent fortsatt det största formatet med 1,5 miljoner sålda spel, säger Johan Mannerhill, ordförande för Dataspelsbranschen.

Man antar att digital spelförsäljning fortsätter växa, i synnerhet till PC där siffror från bland annat spelbutikleverantören Ztorm pekar på en ökning på 158% i digital spelförsäljning i Norden. Då är Steam, Xbox Live Marketplace/Arcade samt PlayStation Store förstås frånvarande, liksom Nintendos kanaler.
Ser man till PC-försäljningen, som alltså tappar med 8%, så undrar jag om det egentligen inte är en ökning om man räknar digital försäljning med? 8% tappad fysisk försäljning kan mycket väl vara upptäckt av digitala kanaler som Steam, Gamersgate och så vidare.
Hela rapporten finns att ladda ner som PDF för dig som gillar siffror.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...