Spelförsäljningen i Sverige fortsatte växa under 2010

Share This Post

Dataspelsbranschen har publicerat en rapport som visar att spelförsäljningen i Sverige fortsatte växa under 2010. I det tillhörande pressmeddelandet får vi veta att man inte har en aning om den digitala försäljningen på grund av avsaknaden av siffror, uppgifterna är insamlade från fysiska butiker.

– De nyare konsolerna PlayStation 3 och Xbox 360 fortsätter att växa med 16 respektive 12 procent jämfört med 2009. Däremot är PC trots en minskning med närmare åtta procent fortsatt det största formatet med 1,5 miljoner sålda spel, säger Johan Mannerhill, ordförande för Dataspelsbranschen.

Man antar att digital spelförsäljning fortsätter växa, i synnerhet till PC där siffror från bland annat spelbutikleverantören Ztorm pekar på en ökning på 158% i digital spelförsäljning i Norden. Då är Steam, Xbox Live Marketplace/Arcade samt PlayStation Store förstås frånvarande, liksom Nintendos kanaler.
Ser man till PC-försäljningen, som alltså tappar med 8%, så undrar jag om det egentligen inte är en ökning om man räknar digital försäljning med? 8% tappad fysisk försäljning kan mycket väl vara upptäckt av digitala kanaler som Steam, Gamersgate och så vidare.
Hela rapporten finns att ladda ner som PDF för dig som gillar siffror.

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...