3

Spelbloggen testar Gears of War 3-kontrollen


Med storspel kommer det även ofta krimskrams runt omkring, så i fallet med Gears of War 3. En i raden av olika saker är den specialdekorerade handkontrollen som ska få oss att kasta bort ytterligare några hundralappar på det vi gillar allra mest. Men det är faktiskt lite mer än bara en handkontroll man får. Spelbloggen lägger vantarna på ett exemplar och ser efter.
Okej, huvuddelen är ju så klart kontrollen. En vanlig Xbox 360-kontroll med Gears of War 3-motiv. Överdelen är av det blanka slaget till skillnad från de vanliga med lite hårdare yta. Det märks inte nämnvärt när den väl ligger i handen dock, utan är endast där för att förhöja designen. En design man får tycka vad man vill om.
Den klassiska Gears of War-loggan med dödskallen pryder högerdelen av dosan som annars är av det blodröda slaget. Batteriluckan under går i svart liksom styrsparkarna och axelknapparna. Styrkorset är här av den nya, vridbara typen. Den som gör att man kan växla mellan det som liknar det klassiska styrkorset och ett mer utmärkande sådant.
Jag gav det en omgång i Castlevania: Symphony of the Night och märkte en klar skillnad. Till och med i normalt läge känns korset bättre än det gamla, även om det så klart är som allra bäst när man vridit ned bakgrundsplattan. Det känns mer responsivt och det är inte längre omständligt att kryssa runt med Alucard genom det enorma slottet. Däremot är handkontrollens generella utformning allt annat än optimal för den här typen av spel, men för er som gillar arkadspelen som går att ladda ned via Xbox Live Marketplace är en sådan här kontroll klart att föredra framför den vanliga med det gamla styrkorset.
Men i alla fall, utöver kontrollen medföljer även ett litet kort med två olika koder på. Den ena ger spelaren två dagars guldmedlemsskap på Xbox Live för att kunna spela online, men den andra, lite roligare, ger köparen fem stycken extra vapenskinn till Gears of War 3 som kan laddas ned när spelet släpps den 20 september. En trevlig bonus helt klart.
Annars är det en vanlig kontroll. Är du en samlare av lite mer udda spelprylar eller bara ett gigantiskt fan av allting Gears of War så varför inte. Kanske inte den snyggaste kontrollen av alla, för alla. Fast den har absolut sin målgrupp.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

  1. Inte mycket mer än en vanlig handkontroll, om ens dyrare över huvud taget. Hur tillgången kommer/ser ut i Sverige vet jag dock inte då detta exemplar är köpt i Japan. Import bör vara ett alternativ annars.

  2. HenkusFilijokus

    Den ser ut att ligga något högre än en vanlig, men inte så fasansfullt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=951374
    Har själv bokat specialutgåvan av konsolen där det medföljer två såna här kontroller.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.