Spel für alle

Share This Post

Spelklimatet förändras snabbt numera. Annat var det förr, spelkonsoler lanserades och var aktuella i år, inga slim-modeller eller större hårddiskar där inte. Idag står vi på randen till en helt ny spelvärld.
Vad har ändrats? Förutom masskonsumtionen av spelmaskiner i diverse utgåvor och varianter så är det mängden enheter där spel slagit igenom som spökar. Och ja, jag säger spökar, för de traditionella spelföretagen har det minsann inte lätt.
Spelkonsolerna och Windows-burken är en no brainer, där ska man så klart utvcekla spel – till och med Macen börjar ta sig som spelplattform. Men webbläsaren? Facebook är enormt stort och jag gissar att alla smarta businessmänniskor i spelbranschen funderar på hur de kan upprepa Farm Villes framgångar – på valfri plattform.
Mobiltelefonen är också självklar, men tokigt splittrad som format. Webbläsarspel behöver trots allt bara ta hänsyn till ett antal olika webbläsare, samt eventuellt välja rätt teknik – Flash i regel – för att få ditt spel att se bra ut. Men mobiltelefonen är värre, en mängd tillverkare och operativsystem, telefonkonfigurationer – och så Apples iPhone som den bländande succén du bara måste vara framgångsrik på. Gissning #2 är att samma Farm Ville-kåta människor även drömmer om ett genomslag på AppStore
Lägg till TV:n – ja, det är äntligen dags – och varenda liten smart box du har i hemmet och paradigmskiftet i spelbranschen blir alltmer tydligt. Speldatorn och konsolen är fortfarande skiten för hardcorespelarna. Oss har de redan, och därför har vi redan den typen av plattformar.
Nu jagar de resten.

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...