Spel für alle

Share This Post

Spelklimatet förändras snabbt numera. Annat var det förr, spelkonsoler lanserades och var aktuella i år, inga slim-modeller eller större hårddiskar där inte. Idag står vi på randen till en helt ny spelvärld.
Vad har ändrats? Förutom masskonsumtionen av spelmaskiner i diverse utgåvor och varianter så är det mängden enheter där spel slagit igenom som spökar. Och ja, jag säger spökar, för de traditionella spelföretagen har det minsann inte lätt.
Spelkonsolerna och Windows-burken är en no brainer, där ska man så klart utvcekla spel – till och med Macen börjar ta sig som spelplattform. Men webbläsaren? Facebook är enormt stort och jag gissar att alla smarta businessmänniskor i spelbranschen funderar på hur de kan upprepa Farm Villes framgångar – på valfri plattform.
Mobiltelefonen är också självklar, men tokigt splittrad som format. Webbläsarspel behöver trots allt bara ta hänsyn till ett antal olika webbläsare, samt eventuellt välja rätt teknik – Flash i regel – för att få ditt spel att se bra ut. Men mobiltelefonen är värre, en mängd tillverkare och operativsystem, telefonkonfigurationer – och så Apples iPhone som den bländande succén du bara måste vara framgångsrik på. Gissning #2 är att samma Farm Ville-kåta människor även drömmer om ett genomslag på AppStore
Lägg till TV:n – ja, det är äntligen dags – och varenda liten smart box du har i hemmet och paradigmskiftet i spelbranschen blir alltmer tydligt. Speldatorn och konsolen är fortfarande skiten för hardcorespelarna. Oss har de redan, och därför har vi redan den typen av plattformar.
Nu jagar de resten.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...