Sony klantar till det på E3

Share This Post


Att PS Vita fått en tuff start med minimala försäljningssiffror, få intressanta spel och en hajp som i bästa fall inte existerar är ingen hemlighet. Man hade i och för sig kunnat tro att Sony då skulle ta tag i det hela och verkligen storsatsa på formatet, framför allt nu under E3. Men vad hände? Var var Vitan under Sonys presskonferens, tillfället då man som allra bäst kunde vända på skutan igen?!
Det pratades lite om ett nytt Call of Duty-spel och man visade lite sekvenser från ett kommande Assassin’s Creed, men det var det. Att maskinen ”snart” stödjer PS1-spel får nog anses vara mer eller mindre en icke-nyhet då de redan utlovat detta sedan tidigare.
Så igen, vad hände? Det verkar, ironiskt nog, inte ens Sony själva veta efter att VG247 pratat lite med Shuhei Yoshida om Vitans frånvaro.
På frågan om vad som egentligen är Sonys plan för att föra Vitan framåt svarar Yoshida bland annat så här:

Det var vårt fel att vi inte spenderade tillräckligt mycket tid med material till PS Vita […] Vi kunde ha visat mer, men jag noterade att PR-divisionens stora fokus låg på att göra konferensen kortare i år […] Vi har ett nytänkande på gång. Men vi måste fortfarande täcka PS3, PS3-exklusiva titlar, tredjepartssamarbeten, PS Move och nya initiativ med PlayStation Mobile och nätverkstjänster, och PS Vita. Om du verkligen letar efter ny information om kommande PS Vita-spel för det här och tidigt nästa år så underrepresenterade vi detta fullständigt.

Ja men, varför då? Hur är det ens möjligt att planera en sådan här presskonferens när PS Vitan sitter i den prekära sitsen den gör? Var det verkligen ingen som reagerade över innehållet och sa ”Men hör’ni, när ska vi prata om Vita”?
Sony verkade dock, kanske med all rätta, vara mer intresserade av PlayStation Mobile (före detta PlayStation Suite) och det nya samarbetet med HTC.
Via VG247.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel