Sony har besegrats, nu siktar Nintendo på Apple

Share This Post

Det är intressant hur snabbt det svänger. Nintendo har regerat den bärbara marknaden sedan de tog steget med tegelstenen Game Boy. Konkurrenterna har varit många, men den enda som egentligen verkat ha någon chans är Sonys PlayStation Portable. För vem vill egentligen spela på dubbla skärmar, varav en är tryckskärm? Nintendo är galna.
Nintendo var inte galna, DS:en är en löjligt stor succé. Det är ingen slump att samma företag kläcker ur sig Wii, skrivs bort av förståsigpåarna – och sätter trenden igen.
Nu säger Nintendo-VD:n Satoru Iwata att Sony är besegrade. Framtidens fiende är Apple, apropå bärbart spelande.

Han har så rätt så. Som jag sagt så många gånger tidigare så är det Apple som driver nu, AppStore är vad alla vill ha, vara och kapitalisera på. Apple gör även något som varken Sony eller Nintendo vågat sig på, nämligen ger ut flera olika produkter inom samma segment. Från billiga iPod touch till dyraste iPad 3G (bara i USA än så länge, men ändå) – multitalentella bärbara enheter, ett väldesignat finger till de prispressade nischmaskinerna från gårdagens kungar på gatan.
Nintendo ger sig inte, och självfallet inte Sony heller, även om deras motmedel ännu har att visa sig. På E3 visar Nintendo sin 3DS, DS-uppföljaren som kör 3D-spel utan glasögon. Kommer de skrivas bort igen, eller har världen lärt sig att den japanska jätten har en skrämmande fingertoppskänsla för vad marknaden vill ha?
Och räcker det för att mäta sig med Apple?

Related Posts

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...

VLC Media Player for Windows

VLC Media Player är en mångsidig och kraftfull mediaspelare...