Nutopia

Sim City – nu eller aldrig


Det finns vissa spel jag nog aldrig lär mig, men som ändå av någon outgrundlig anledning lockar mig gång efter annan. Ett sådant spel är Sim City, och nu senast Sim City Deluxe till iPad.
Problemet är bara att jag suger något fruktansvärt.
Varje gång jag försökt ta mig an spelet har jag gått bankrutt snabbare än Charlie Sheen drar en lina, så därför tänkte jag nu, att ge spelet ytterligare ett försök med förhoppningen om att lyckas upprätthålla en någorlunda hygglig stad.
Jag ska under de kommande dagarna tampas med rådgivare, kriminalitet, växande behov av sopgubbar och mycket annat som hör stadsplanering till. I sporadiskt återkommande delar ska jag dela med mig av mitt spelande och antingen inge hopp åt alla andra klantskallar som likt mig är helt värdelös på sådant här, eller helt skjuta ned alla drömmar om framtida borgmästarplatser och stadsnämndsstyrelser.
Sim City Deluxe, här kommer jag!