Rörelser är den nya handkontrollen

Share This Post

Nintendo var först ut med Wii. Fanboysen vill förstås tro att de visste precis vad de startade, men personligen har jag svårt att tro det. Att Sony och Microsoft skulle följa på sättet det gör, det är inte utan att man har svårt att inte hålla med Reggie Fils-Aime när han säger saker som att han hade varit generad om Nintendo följde som de gör.
För rörelser är den nya handkontrollen. Antingen på wiimotevis, eller på wiimotevis 2.0 i Sonys tappning – deras lösning heter PlayStation Move och är förstås så mycket häftigare, bara delvis för att den är nyare. Microsofts svar, Natal, är något liknande – men samtidigt är det svårt att inte se den som en synnerligen avancerad EyeToy.
Det spelar ingen roll att de följer. Sony och Microsoft bevisar att Nintendo hade rätt, och att spelande inte kommer vara som förr framöver. För även om varken PlayStation 3 eller Xbox 360 har en chans att ta ifrån Wiin äran, eller vad vi nu ska kalla den, för rörelsegamingens intåg i var mans hem, så är Sonys och Microsofts bidrag en försmak inför nästa generation. Det är väl ingen som tror att vi ska behöva köpa PlayStation Move eller Natal separat när PlayStation 4 och Xbox 720 står på Elgigantens hyllor? De medföljer så klart.
Räkna med mer viftande, med såväl specialkontroller som din kropp framför rörelsekänsliga kameror, under åren som följer. Handkontrollen får vara kvar, men den ligger alltmer pyrt till. Rörelsegaming är framtiden.
I alla fall tills nästa innovation gör entré. Vem som står för den? Mina pengar är på Nintendo.
Igen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...