Nutopia

Reggie tror Nintendo har löst de båda problemen med Nintendo 3DS


Nintendos framåtlutande talesperson, Reggie Fils-Aime, menar att Nintendo nu fått grepp om de två problem som de anser legat som grund för den lite knackiga inledningen för Nintendo 3DS på marknaden. Försäljningen har dalat betänkligt efter en stark förstavecka, men nu ser alltså Reggie att den japanska speljätten vänt på trenden och kommenterar det hela så här:

”När vi pratade med konsumenter som var medvetna om eller intresserade av, men ännu inte köpt [Nintendo 3DS], berättade de två saker: först så behöver jag ett storspel från Nintendo för ett inköp. För det andra så vill jag ha ett fungerande nätverk, jag behöver den uppkopplade upplevelsen.”

Detta var alltså vad kunderna eftersökte, och det kan man förstå. Däremot kan vi nog räkna med att Reggie underlåter att berätta hur många som ansåg priset på $250 vara för högt. Men okej, åter till vad Nintendo nu tror sig ha löst. Reggie fortsätter vad gäller spelen…

”Så nu hoppar vi till var vi är idag. Vi kommer att lansera Ocarina (ute nu). Vi kommer att följa upp med en stadig ström av spel som Star Fox, Kid Icarus, två Mario-titlar och så Luigis spel. Jag tror att vi har det problemet inte bara identifierat, utan även adresserat.”

Visst, spelen kommer. Men nu då? Luigi’s Mansion 2 släpps exempelvis inte förrän 2012, och Mario-spelen ska vi inte hoppas på att få spela innan hösten/vintern. Kom tillbaka när de finns i hyllan, för innan dess är de knappast några systemsäljare.
Vad gäller online säger Reggie Fils-Aime att eShopen nu är uppe, vilket den är, och att de under sommaren kommer att introducera 3D-film och Netflix. De båda sistnämnda lär vara föga aktuella för Sverige till en början, åtminstone Netflix då, så klart.
Vi får väl se hur det artar sig för Nintendo 3DS, men klart är i alla fall att The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D verkar vara uppskattat av väldigt många, så kanske att återtåget har inletts så sakteliga ändå.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.