Nutopia

Recensionsdrama på IGN


PixelJunk är en populär serie spel i enklare utföranden till PlayStation-konsoler, och det senaste i raden, PJ SideScroller, har nyligen recenserats av den stora nöjessajten IGN. Betyget blev något ”låga” 6.5, en siffra som inte direkt uppskattades av en i utvecklarlaget vilket fick honom att skriva till recensenten på Twitter.
Dylan Cuthbert, en av personerna bakom spelet, påstod att IGN:s Daemon Hatfield inte hade spelat igenom spelet på normal svårighetsgrad utan endast sprungit igenom spelet på ”casual”. Hatfield i sin tur menade att han visst hade gjort det, men detta skulle enligt Cuthbert varit omöjligt eftersom han då hade låst upp en bonusbana, något som inte nämndes i recensionen där ett felaktigt antal banor uppgavs.
Allt detta ledde sedan till att recensionen redigerades vilket gav Cuthbert ytterligare bränsle och kallade draget för oproffesionellt. Daemon Hatfield kände sig därefter tvungen att kommentera det hela på sin egen blogg på sajten där han försöker reda ut vad som skett.
Bilderna nedan visar konversationen mellan de båda på Twitter samt den del av recensionen som ändrades.

Via NeoGAF.