Razer släpper spelplatta

Share This Post


Surfplattor är en sak, eller vad man nu egentligen ska kalla dem. Vi har ett otal plattor som kör såväl Windows som Android och iOS, och alla är dessutom inbjudande att spela på. Spelen imponerar förvisso mer och mer för varje ny iteration som släpps, men begränsningarna i kontrollmetoden har alltid varit desamma. Fram tills nu! Razer ger sig in i leken med Fiona, en dedikerad spelplatta med riktiga kontroller samt en bländande het Intel Core i7-processor för garanterad prestanda.
Skärmen är på 10.1″ med upplösningen 1280×800 och förutom kontrolldonen på vardera sida innehåller maskinen även ett treaxelsgyro, force feedback, Dolby 7.1-ljud, accelerometer samt magnetometer(!). Kontaktar maskinen gör man antingen via wifi 802.11 b/g/n eller Bluetooth 3.0.
Exakt hur bra de senaste PC-spelen egentligen rullar på maskinen är något oklart, men enligt Razer själva handlar det om ”hardcore PC gaming on the go”. Nutopia har fullt upp med att hantera snålvattnet, men väntar ändå med försiktig optimism på de första testerna som visar var Fiona går för.
Razer hoppas kunna släppa plattan innan 2012 är slut, och det till ett pris på under $1 000, eller motsvarande och ungefärliga 7 000 kronor.
Den officiella sajten ligger på Razerzone.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel