Nutopia

Peta attackerar Nintendo och Mario


Djurrättsorganisationen Peta är i hetluften igen efter att ha anklagat Battlefield 3 för virtuellt djurplågeri, detta på grund av att man i spelet kan ha ihjäl en råtta och även kasta iväg den. Men det tar inte stopp där, utan Peta hoppar istället på nästa vagn där Nintendo och smygfete Mario huserar. Det är helt enkelt inte okej med päls.
I olika Mario-spel, nu senast Super Mario 3D Land, kan spelaren låta Mario dra på sig en tvättbjörnsdräkt mårdhundsdräkt. Peta menar att detta förmedlar ett budskap om att det är okej att bära päls, och man vill gärna lyfta fram mårdhunden som används i spelet då den faktiskt går en plågsam död till mötes i stor skala i världen idag, just på grund av sin päls. För att ytterligare förtydliga sitt ställningstagande har organisationen skapat spelet Super Tanooki 2D Skin som är en allvarlig parodi på Nintendos ess.
Här gäller det att som en flådd mårdhund jaga den pälsbärande Mario genom en blodig värld och fånga honom på så kort tid som möjligt för att återta sitt skinn.
Nu ska det bli intressant att vad Nintendo säger om detta, om de säger något över huvud taget.
Själv ser jag ett tänkbart iOS-spel, om man skjuter själva ämnet åt sidan, så klart.