Nutopia

Nytt Ghost Recon-spel tar sig an Modern Warfare 2

Det blev förvisso inte GRAW3, som jag gissade vilt, men väl något snarlikt. Veckans stora utannonserande från Ubisoft heter Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier och utvecklas av samma gäng som gjorde just det båda GRAW-spelen, vilket låter lovande. I pressmaterialet talar man om ett fräschare spel, vilket är ett måste om man ska möta Modern Warfare 2 och MAG med flera idag.
Som titeln antyder så rör det sig om hightech-framtidsgrejor, vilket – om det görs rätt – kan bli riktigt bra. Man har tassat på det här tidigare, trenden pekar tydligt på moderna omgivningar för förstapersonsskjutarna, har vi äntligen fått nog av Andra världskrigsspel? Knappast, men ändå – kul med en annan trend i alla fall.
Ghost Recon: Future Soldier släpps först till julhandeln i år, men onlinebetan drar igång i sommar, och vill man vara med där så måste man köpa Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction till Xbox 360 – vilket släpps i april. Smart drag, med en kommande stortitel så marknadsför man en mer närliggande.
Så vilka chanser har Ghost Recon: Future Soldier att ge Modern Warfare 2 en match? Synnerligen goda skulle jag vilja påstå, GRAW-spelen åtminstone var omtyckta, och här har man en chans att ta vid lagom till Modern Warfare 2 börjar kännas lite gammalt och trött. Å andra sidan så tog det år innan Rickard släppte Gears of War 2, för MAG den gången, vilket kanske eller kanske inte blir permanent men ändå visar på hur lojal en onlinespelare kan vara. För online är så klart vad som avgör hur stor framgång Ghost Recon: Future Soldier blir, och det är onekligen vad som driver förstapersonsgenren idag.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer