Nytt Ghost Recon-spel tar sig an Modern Warfare 2

Share This Post

Det blev förvisso inte GRAW3, som jag gissade vilt, men väl något snarlikt. Veckans stora utannonserande från Ubisoft heter Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier och utvecklas av samma gäng som gjorde just det båda GRAW-spelen, vilket låter lovande. I pressmaterialet talar man om ett fräschare spel, vilket är ett måste om man ska möta Modern Warfare 2 och MAG med flera idag.
Som titeln antyder så rör det sig om hightech-framtidsgrejor, vilket – om det görs rätt – kan bli riktigt bra. Man har tassat på det här tidigare, trenden pekar tydligt på moderna omgivningar för förstapersonsskjutarna, har vi äntligen fått nog av Andra världskrigsspel? Knappast, men ändå – kul med en annan trend i alla fall.
Ghost Recon: Future Soldier släpps först till julhandeln i år, men onlinebetan drar igång i sommar, och vill man vara med där så måste man köpa Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction till Xbox 360 – vilket släpps i april. Smart drag, med en kommande stortitel så marknadsför man en mer närliggande.
Så vilka chanser har Ghost Recon: Future Soldier att ge Modern Warfare 2 en match? Synnerligen goda skulle jag vilja påstå, GRAW-spelen åtminstone var omtyckta, och här har man en chans att ta vid lagom till Modern Warfare 2 börjar kännas lite gammalt och trött. Å andra sidan så tog det år innan Rickard släppte Gears of War 2, för MAG den gången, vilket kanske eller kanske inte blir permanent men ändå visar på hur lojal en onlinespelare kan vara. För online är så klart vad som avgör hur stor framgång Ghost Recon: Future Soldier blir, och det är onekligen vad som driver förstapersonsgenren idag.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...