Nu är cataclysmen nära

Share This Post


World of Warcraft kommer snart att skaka i sina grundvalar: Expansionen Cataclysm är i antågande och det är stora förändringar att upptäcka i Azeroth redan nu.
En liten detalj som kommer att vitalisera WoW är möjligheten att gå från level 80 till 85. Fram till nu så har XP omvandlats till guld för level 80-spelare och du kan bara ha så mycket pengar innan det blir tråkigt. Detta har visserligen gjort att fler och fler börjat bygga upp alternativa karaktärer och dragit nytta av erfarenheter med tidigare karaktärer. Det är med andra ord sällan svårt att hitta en PuG (Pick up Group) med rätt egenskaper.
Cataclysm kretsar kring Deathwing, en drake som enligt historiebeskrivningen samlat kraft i Deepholm, vattenvirveln som syns på kartan när du zoomar ut och kan se Kalimdor, Northrend och Eastern Kingdoms.
Tillsammans med ”återkomsten” av Deathwing så har The Shattering börjat synas i form av ett drastiskt förändrad landskap i Kalimdor och Eastern Kingdom. En del zoner har försvunnit, andra har tillkommit och de som är kvar har på sina håll översvämmats av lava eller delats av (flying mounts kommer att fungera i Kalimdor och EK när Cata släpps):

Den här stora geografiska förändringen sägs bero på att Blizzard på sätt och vis tröttnat på att erbjuda en värld som är praktiskt taget obefolkad. Att ta bort portalerna från Dalaran var en metod för att motverka detta vilket dock gjort Dalaran nästan lika ödsligt som Shattrah blev när WOTLK-expansionen kom. Plus i kanten till Blizzard för att de placerade ett AH (Auction House) i Dalaran, vilket till viss del motverkat avfolkningen.
Ett annat sätt att locka spelare ut ur de stora städerna är att addera flertalet nya flight paths. Sen om det beror på att The Shattering kommer att föra med sig än mer trasiga landskap när expansionen släpps eller om det är för att underlätta livet på landet är något som debatteras flitigt i trade-kanalerna.
23 november kom Patch 4.0.3 som förde med sig en stor portion av de förändringar vi spelar med idag (inför Cataclysm). Med patchen kom också flera grafikförbättringar där särskilt skuggor, partikelintensitet (snyggare spellcasts mm) och hur vatten samt lava uppför sig (med Ultra-inställningarna aktiverade) är riktigt imponerande:

Jag har spelat WoW i drygt 1400 timmar på knappt ett år och bara sett WoW med de två tidigare expansionerna på plats. Jag har varit med i över tio olika guilds och spelat på både Horde- och Alliance-sidorna. PvP har fått sin beskärda del och fram till nyligen när Wintergrasp-reglerna förändrades hade Alliance ett övertag på min server, ett övertag som nu ser ut att vända. Jag antar att detta skiljer sig åt mellan de olika servrarna och du har erfarenheter av det motsatta.
Vad som sker nu antar jag även inträffade inför The Burning Crusade- och WOTLK-expansionerna: Marknaden (AH) åker jojo, tidigare money makers har halverats i pris och det råder en allmän osäkerhet inför vad som värt att lägga guld på.
Förändringar i belöningssystemen har också bidragit till stilleståndet på marknaden. De tidigare så eftertraktade Emblems of Frost har tillsammans med övriga emblem konverterats till Justice Points. Det har bidragit till att fler spelare fått ökade möjligheter att spela sig till och köpa level 264-items, utrustning som tidigare krävde många timmars spelande i bl.a. Icecrown Citadel.
Beroende på din spelstil kommer du att uppskatta olika delar av Cataclysm. Själv blandar jag questing med raiding med PvP. Därför hoppas jag att dagens möjligheter att blanda spelstilar kommer att fortsätta med Cataclysm. Att nå level 85 blir ett nytt stort mål och med detta kommer nya obligatoriska quests. Raiding:en och att köra dungeons blir såklart också en naturlig del liksom att utforska hur Tol Barad tar steget vidare från Wintergrasp som World PvP-zon.
Ovärdereliga källor till kunskap och information om World of Warcraft pre-Cataclysm samt sannolikt även senare i vinter är WoWWiki och Wowhead.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...