Noel vs. Liam – så står Noel Gallagher's High Flying Birds mot Beady Eye

Share This Post

Noel Gallagher's High Flying Birds

När måttet slutligen var rågat mellan de bråkiga bröderna Liam och Noel Gallagher, och Oasis splittrades, så var jag betydligt mer nyfiken på vad Noel skulle hitta på musikaliskt. Det är ju trots allt Noel som är den främre låtskrivaren av de två, och jag är svag för hans sångstil. Ofta är Noels låtar bland mina favoriter på varje Oasis-skiva.
Men Liam hann före, Beady Eye släppte sin debutskiva Different Gear, Still Speeding i februari i år. Och den var och är bra, riktigt bra – ett skitigare sound som kopplar an till 60-talspoprocken, med överlag bra texter. En trevlig överraskning med andra ord, men trots det så var det fortfarande Noels nästa projekt som lockade mest. 
Nu är den här, Noel Gallagher’s High Flying Birds första platta heter just så, och det är, ja, Noel Gallagher. Texterna är bra, soundet väntat, allt är som förut. Efter några genomlyssningar så är jag besviken, men skivan kan mycket väl växa med tiden. Den är absolut inte dålig, bara inte sådär underbart bra som Noel stundtals varit i Oasis. Men kanske är det just det som är grejen, Noel har gjort några låtar per platta och därför har det känts som att han har en väldigt hög nivå, jag vet inte.
Första och andra singeln från skivan Noel Gallagher’s High Flying Birds hittar du nedan, hela plattan finns dessutom på Spotify, komplett med ett långt Paul McCartney-likt kommentarsspår. Du hittar även Beady Eyes Different Gear, Still Speeding på Spotify – jämför själv och se vilken platta du tycker är bäst.
”The Death of You and Me”:

”If I Had a Gun”:

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...