Nintendo kapar priset på 3DS kraftigt

Share This Post


De initiala försäljningssiffrorna har inte varit till någon glädje för den japanska spelgiganten. Nintendo 3DS har helt enkelt inte sålt tillräckligt bra, snarare snudd på uselt från och till över världen, något som fått Nintendo att reagera. Nu sänker de priset på maskinen, och det med besked.
I Japan, där maskinen kämpar för att hävda sig mot Sonys PSP, faller priset från 25 000 yen (ca 2 100 kronor) till låga 15 000 yen (ca 1 260 kr). Det är inte långt ifrån att vara en halvering av det rekommenderade ursprungspriset. Det nya priset börjar gälla från och med 11 augusti.
Prisjusteringar kommer även att ske i USA och Europa, men vilka skillnader det rör sig om är ännu oklart även om rapporter gör gällande att det rör sig om ca 33% lägre pris. Det nya priset börjar gälla 1 september 12 augusti.
Så vad ska Nintendo göra för att inte få galna hatbrev från alla som redan köpt en maskin till det högre priset? Enkelt, de gör en Microsoft.
Minns ni den första Xboxen som också kämpade initialt, mycket på grund av sitt oskäligt höga pris? När detta sedan sänktes ganska tätt inpå lanseringen gav Microsoft bort spel och tillbehör för de som redan hade köpt en konsol, och något liknande gör alltså nu Nintendo. Åtminstone för Japan där de introducerar det så kallade ambassadörprogrammet.
Där kommer de som köper/köpt en Nintendo 3DS innan 23:59 den 10 augusti att få en rad klassiska gratisspel för nedladdning. Totalt tio NES-spel kommer att göras tillgängliga för alla ambassadörer i förväg där fem titlar hittills är kända. Det handlar om Super Mario Bros., Donkey Kong Jr., Balloon Fight, Ice Climber och The Legend of Zelda.
Uppe på detta tillkommer dessutom lite mer exklusivt material i form av Game Boy Advance-spel. Tio stycken till antalet, däribland Super Mario Advance 3, Mario Kart Advance, Made in Wario, Mario vs Donkey Kong, Metroid Fusion och ytterligare fem okända titlar. Dessa kommer att vara helt exklusiva för ambassadörerna och Nintendo har inga planer på att göra dessa tillgängliga för övriga via senare betalversioner.
Väldigt intressant, allt det här. Även om Nintendo 3DS i sig kanske inte är den hetaste maskinen på marknaden idag så kommer sådana här stora prissänkningar att göra susen. Försäljningssiffrorna för andra halva av augusti kommer att bli väldigt spännande, för nu kommer maskinen garanterat att klättra. Hur mycket återstår det däremot att se.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...