3

Nintendo kapar priset på 3DS kraftigt


De initiala försäljningssiffrorna har inte varit till någon glädje för den japanska spelgiganten. Nintendo 3DS har helt enkelt inte sålt tillräckligt bra, snarare snudd på uselt från och till över världen, något som fått Nintendo att reagera. Nu sänker de priset på maskinen, och det med besked.
I Japan, där maskinen kämpar för att hävda sig mot Sonys PSP, faller priset från 25 000 yen (ca 2 100 kronor) till låga 15 000 yen (ca 1 260 kr). Det är inte långt ifrån att vara en halvering av det rekommenderade ursprungspriset. Det nya priset börjar gälla från och med 11 augusti.
Prisjusteringar kommer även att ske i USA och Europa, men vilka skillnader det rör sig om är ännu oklart även om rapporter gör gällande att det rör sig om ca 33% lägre pris. Det nya priset börjar gälla 1 september 12 augusti.
Så vad ska Nintendo göra för att inte få galna hatbrev från alla som redan köpt en maskin till det högre priset? Enkelt, de gör en Microsoft.
Minns ni den första Xboxen som också kämpade initialt, mycket på grund av sitt oskäligt höga pris? När detta sedan sänktes ganska tätt inpå lanseringen gav Microsoft bort spel och tillbehör för de som redan hade köpt en konsol, och något liknande gör alltså nu Nintendo. Åtminstone för Japan där de introducerar det så kallade ambassadörprogrammet.
Där kommer de som köper/köpt en Nintendo 3DS innan 23:59 den 10 augusti att få en rad klassiska gratisspel för nedladdning. Totalt tio NES-spel kommer att göras tillgängliga för alla ambassadörer i förväg där fem titlar hittills är kända. Det handlar om Super Mario Bros., Donkey Kong Jr., Balloon Fight, Ice Climber och The Legend of Zelda.
Uppe på detta tillkommer dessutom lite mer exklusivt material i form av Game Boy Advance-spel. Tio stycken till antalet, däribland Super Mario Advance 3, Mario Kart Advance, Made in Wario, Mario vs Donkey Kong, Metroid Fusion och ytterligare fem okända titlar. Dessa kommer att vara helt exklusiva för ambassadörerna och Nintendo har inga planer på att göra dessa tillgängliga för övriga via senare betalversioner.
Väldigt intressant, allt det här. Även om Nintendo 3DS i sig kanske inte är den hetaste maskinen på marknaden idag så kommer sådana här stora prissänkningar att göra susen. Försäljningssiffrorna för andra halva av augusti kommer att bli väldigt spännande, för nu kommer maskinen garanterat att klättra. Hur mycket återstår det däremot att se.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

  1. Härligt, nu blev 3ds:en bra mycket mer intressant i mina ögon.
    Vad kommer det för fina spel till hösten som gör den än mer köpvärd?

  2. Håll tummarna för att Super Mario 3D Land och Mario Kart hittar till Sverige innan året är slut, i så fall finns det alltid något att spela! 🙂

  3. Åhå! Då kanske det blir ett köp till hösten ändå!
    Vill ju testa både OoT3D, Luigis mansion 2 och Kid Icarus så!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.