Nutopia

Nestopia: ett 8-bitars epos i 210 delar

Nestopia är, förutom namnet på en NES-emulator till Mac, även ett ambitiöst projekt här på Nutopia. Jag vet inte om jag har tagit mig vatten över huvudet, men jag har bestämt mig att spela och skriva om samtliga NES-spel som släpptes i Sverige. Totalt släpptes 210 officiella spel mellan åren 1986 och 1995.

I vilken ordning spelas spelen?
Varannan vecka slumpas tre spel fram av de 210. Resultatet presenteras på NES-forumet Nesdb.se där medlemmarna får säga sitt om vilket spel som ska spelas. Sedan spelar vi det valda spelet tillsammans och delar med oss av varandras tankar om spelet, ungefär som en bokklubb. Gör oss gärna sällskap eller dela med dig av dina minnen kring spelen här på Nutopia.
Nu kör vi!

Pontus Hellgren

Spelnostalgiker vars hjärta dunkar lite extra för chipmusik och färgglada pixlar.

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.