Nutopia

MSI och båsbrudarna

I måndags skrev vi om att MSI söker efter ”the Next Hottest Booth Babe” och mycket har hänt sedan dess. MSI fick kritik från många håll, tävlingen togs ner och MSI bad om ursäkt. Och efter detta följde frid och fröjd? Nej, tvärtom. Många kände att MSI hade missat vad kritiken handlade om, samt att ursäkten inte kändes genuin.
MSI:s ursäkt:

MSI would like to express our sincere apologies for introducing the booth babe contest published on our gaming website and on European Facebook page. While it was not our intention to disrespect any gender we see in retro perspective that we could not have been more wrong and therefore made decision to remove all related material and stop the contest with immediate effect. Once again we offer our apologies to those who have been offended.

När den här serien postades på MSI Europs Facebook-sida blev stämningen inte direkt bättre. Men MSI Europe gillade serien och postade denna kommentar:

Dock ändrade de sig senare och raderade kommentaren, men internet glömmer inte så lätt och sidan finns cachad.
Trots sin ursäkt för tävlingen så verkar MSI vara lite osäkra på om det var rätt beslut och frågar därför folket på Facebook om råd. MSI har alltså inte lärt sig ett dugg…

Här kan du läsa mycket mer om MSI och båsbrudarna:

Läs även våra tidigare poster om båsbrudar.

Kommentarer

3 svar till “MSI och båsbrudarna”

 1. Random skriver:

  Som jag skrev i en viss persons FB uppdatering, som länkade till denna blog, är det naivt att tro att ursäkten skulle vara genuin. MSI blev tvingade att ta bort tävlingen för att spara rykte, knappast att de skulle lära sig något från en lilla incident, annars skulle de inte kommit på iden med tävlingen i första taget.

  • Anonym skriver:

   Om de är oroliga för sitt ryckte så är det kanske inte en bra idé att fråga om folk vill ha tillbaka tävlingen. Bäst hade väl varit att åtminstone låtsas som om de hade lärt sig något.

   • Random skriver:

    Shrug.. du har rätt på första punkten antar jag. Angående låtsas dock, tycker jag det är bra av de att inte låtsas bara för ryktens skull, utan stå för deras åsikter hur än felaktiga de är (till en viss gräns såklart, men även om de är sexistiska har de ej begått större brott). Blir lite trött på att se företag be och ursäkta sig för minsta lilla missnöje skapad och inte våga stå för sig.
    Visserligen har jag ingen starkare åsikt om vem som har rätt eller fel i denna ärende, utan bara behandlar det hela med rykte ur princip perspektiv oavsett ämnet, så länge det handlar om mindre saker.
    Men aja, moving on, I guess 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.