Microsoft utmanar iPad med Surface

Share This Post

I natt höll Microsoft en speciell tillställning, där de pratade om lite av varje, men framför allt utannonserade sin iPad-utmanare, Surface. Det här är inget operativsystem eller ett samarbetsprojekt med någon annan, Surface är, likt Xbox, en Microsoft-produkt. Och den ser bra ut. Kolla videon nedan:

10,6″, magnesiumskal, Windows 8, antingen med en lite tunnare ARM-processor (Windows version RT), eller Pro-varianten med Ivy Bridge från Intel. ARM-versionen är 9,3 mm tunn, medan Intel-alternativet är 13,5 mm. Lagringsstorlekarna 64 och 128 GB nämndes, SSD så klart.

Det låter lovande, och blir bättre! Microsofts svar på Apples Smart Cover är i princip samma sak, fast med ett tangentbord på insidan, enligt företaget själva betydligt snabbare än att skriva på glas. Briljant!
För de som vill kommer även ett lite häftigare tangentbord, mer traditionellt sådan. Vad mer? Jo, Surface har USB 3.0-port (endast Pro), och en Display Port så att du kan koppla den till en fullstor skärm och få en komplett arbetsstation. Det torde vara en sanning med modifikation, men om du inte gör så tunga saker med din dator så kan åtminstone Pro-modellen faktiskt vara ett seriöst alternativ.

Kickstand-stället är infällt men imponerar inte så mycket på mig, jag tar hellre den rena formfaktorn, men däremot är pennan – för det finns en sådan – väldigt smart, dock endast för Pro. Dels hålls den på plats på din Surface, och dels så känner skärmen av om du använder pennan, och då fungerar inte fingrarna längre! Alla som svurit över hur handen drar oönskade streck på iPadens skärm när en penna används vet varför det är imponerande.
Till de lite tråkigare sakerna då. Microsoft sade inte när Surface skulle släppas, och det enda vi fick veta i prisväg är att prislappen blir anpassad till marknaden. Jag är, otroligt nog, nyfiken på Surface, och ser fram emot att få testa i framtiden.
Välkommen till matchen, Microsoft. Det ser lovande ut!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...