Nutopia

Mer om Ikea Uppleva


Vi känner sedan tidigare till Ikeas nya satsning på inbyggd hårdvara i möblerna, det vill säga TV, DVD/Blu-ray och ljud i TV-bänken. Den här videon förklarar saken lite närmare, men det finns mer till Uppleva än så, som Ikea kallar det.
TV:n är inte bara en vanlig TV, utan en smart sådan. Så förutom att se på TV, film och lyssna på musik finns även tillgång till internet och alla tänkbara kanaler som världens vida nät bjuder på. Youtube, någon? Sajten Core77 har fått en inblick i hur det fungerar och ger oss en rad nya bilder på mjukvaran, som International Business Times Dave Smith jämför med Apples vision om en integrerad TV.
Alla via Uppleva tillgängliga internetkanaler ska dessutom gå genom samma login (SocialConnect.tv) för att underlätta surfandet. Hur detta sedan fungerar ihop med användarnas redan befintliga konton vet jag inte, men efter lite pill i inställningarna löser sig säkert även det.
Själva TV:n tillverkas av kinesiska TCL som även förser Samsung och Thompson med paneler, så kvaliteten i sig är det säkert inget fel på. Uppleva börjar säljas i Stockholm i juni i år och kommer till resterande landet under hösten tillsammans med en handfull andra länder. Resten av världen får vänta till 2013.