Mer om Ikea Uppleva

Share This Post


Vi känner sedan tidigare till Ikeas nya satsning på inbyggd hårdvara i möblerna, det vill säga TV, DVD/Blu-ray och ljud i TV-bänken. Den här videon förklarar saken lite närmare, men det finns mer till Uppleva än så, som Ikea kallar det.
TV:n är inte bara en vanlig TV, utan en smart sådan. Så förutom att se på TV, film och lyssna på musik finns även tillgång till internet och alla tänkbara kanaler som världens vida nät bjuder på. Youtube, någon? Sajten Core77 har fått en inblick i hur det fungerar och ger oss en rad nya bilder på mjukvaran, som International Business Times Dave Smith jämför med Apples vision om en integrerad TV.
Alla via Uppleva tillgängliga internetkanaler ska dessutom gå genom samma login (SocialConnect.tv) för att underlätta surfandet. Hur detta sedan fungerar ihop med användarnas redan befintliga konton vet jag inte, men efter lite pill i inställningarna löser sig säkert även det.
Själva TV:n tillverkas av kinesiska TCL som även förser Samsung och Thompson med paneler, så kvaliteten i sig är det säkert inget fel på. Uppleva börjar säljas i Stockholm i juni i år och kommer till resterande landet under hösten tillsammans med en handfull andra länder. Resten av världen får vänta till 2013.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel