Nutopia

Lucka 12: Carmageddon till iOS


Armageddon (from Ancient Greek: Ἁρμαγεδών Harmagedōn,[1][2] Late Latin: Armagedōn[3]) will be, according to the Book of Revelation, the site of a battle during the end times, variously interpreted as either a literal or symbolic location. The term is also used in a generic sense to refer to any end of the world scenario.
Om man nu lägger på ett C och bildar låtsasordet Carmageddon men vidhåller definitionen ovan, så är det en ganska bra sammanfattning på ett av de bästa iOS-spelen just nu. Den klassiska splatterracern har nämligen gjort comeback.
Att det är ett 15 år gammalt spel reflekterar man sällan över. Den enkla och föråldrade, om än något förbättrade, grafiken gör sig alldeles utmärkt på formatet, kontrollerna är raka och okomplicerade och uppgiften är väldigt enkel. Vinn de blodiga loppen och ha ihjäl så många som möjligt på vägen till målet.
I Carmageddon är det en handfull bilar som slåss om segern i varje lopp. Vinner gör man genom att antingen:

  • Köra banan korrekt och passera alla checkpoints.
  • Förstöra alla motståndarbilar.
  • Ha ihjäl alla människor och djur som springer omkring på banan. De är dock jäkligt många, och spelet talar om för dig att det kan bli svårt.

Vilken metod du väljer är helt upp till dig, men enklast är att köra banan från start till mål. Det enda gångbara alternativet är egentligen punkt 2, för det datorstyrda motståndet är tack och lov mer intresserat av att prejas än att faktiskt ta sig i mål.

Vi kör, vi krockar, vi köttar. Vi vinner, vi uppgraderar, vi köttar mer. Konceptet är ganska enkelt att förstå, som ni ser.
Carmageddon fungerar ypperligt till iOS. Allra bäst blir det faktiskt på iPad. Den stora skärmen gör väldigt mycket för känslan. Observera dock att man bör spela på minst iPad 2 eller iPhone 4S, annars kan det hacka en smula för mycket för finsmakaren.
Köp Carmageddon här till både iPhone och iPad (28 kr).

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.