Lucka 12: Carmageddon till iOS

Share This Post


Armageddon (from Ancient Greek: Ἁρμαγεδών Harmagedōn,[1][2] Late Latin: Armagedōn[3]) will be, according to the Book of Revelation, the site of a battle during the end times, variously interpreted as either a literal or symbolic location. The term is also used in a generic sense to refer to any end of the world scenario.
Om man nu lägger på ett C och bildar låtsasordet Carmageddon men vidhåller definitionen ovan, så är det en ganska bra sammanfattning på ett av de bästa iOS-spelen just nu. Den klassiska splatterracern har nämligen gjort comeback.
Att det är ett 15 år gammalt spel reflekterar man sällan över. Den enkla och föråldrade, om än något förbättrade, grafiken gör sig alldeles utmärkt på formatet, kontrollerna är raka och okomplicerade och uppgiften är väldigt enkel. Vinn de blodiga loppen och ha ihjäl så många som möjligt på vägen till målet.
I Carmageddon är det en handfull bilar som slåss om segern i varje lopp. Vinner gör man genom att antingen:

  • Köra banan korrekt och passera alla checkpoints.
  • Förstöra alla motståndarbilar.
  • Ha ihjäl alla människor och djur som springer omkring på banan. De är dock jäkligt många, och spelet talar om för dig att det kan bli svårt.

Vilken metod du väljer är helt upp till dig, men enklast är att köra banan från start till mål. Det enda gångbara alternativet är egentligen punkt 2, för det datorstyrda motståndet är tack och lov mer intresserat av att prejas än att faktiskt ta sig i mål.

Vi kör, vi krockar, vi köttar. Vi vinner, vi uppgraderar, vi köttar mer. Konceptet är ganska enkelt att förstå, som ni ser.
Carmageddon fungerar ypperligt till iOS. Allra bäst blir det faktiskt på iPad. Den stora skärmen gör väldigt mycket för känslan. Observera dock att man bör spela på minst iPad 2 eller iPhone 4S, annars kan det hacka en smula för mycket för finsmakaren.
Köp Carmageddon här till både iPhone och iPad (28 kr).

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...