Lord of Arcana – fantasyversionen av Phantasy Star Portable

Share This Post

Jag gillar Phantasy Star Portable, jag gillar det verkligen. Spelet må vara baserat på Phantasy Star Universe – mindre underbart – men det passar helt enkelt till formatet. Alltså PSP. Vilket också är förkortningen för Phantasy Star Portable, PSP alltså – det blir inte alls rörigt.
LOA, eller Lord of Arcana, är lättare att prata om. Efter att ha ägnat någon timme till att hacka och slasha runt så slår det mig att det här är fantasyversionen av Phantasy Star Portable, fast på japanskt Square Enix-vis då förstås, och lite mörkare än pastelliga PSP. Spelet då, inte formatet.
Jag tror vi skippar förkortningarna va?
Det handlar om att springa runt i underjorden och mörsa monster. Hacka och slasha från A till B, precis som Phantasy Star Portable. Lättspelat, snabbt och faktiskt ganska underhållande, med en onlinekomponent som jag inte gett chansen än – skyller på taskig uppkoppling och en väldig massa PSP minis som jag inte kan låta bli att leka med.
Gillar du hacka och slasha så rekommenderar jag att du ger Lord of Arcana en chans. Det finns ett ganska omfattande demo på PlayStation Store om du inte vill handla direkt, eller så köper du den här sköna (fysiska) specialutgåvan, kallad Slayer Edition, som jag förstås inte sett i någon butik men direkt blev småsugen på.

Jag ska ge Lord of Arcana lite mer tid. Det känns lovande, om än kanske inte i samma klass som PSP – förlåt, Phantasy Star Portable.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...