Kan Duke Nukem Forever lyckas?

Share This Post


Duke Nukem vägrar dö, vilket väl egentligen är en bra sak – vad vore väl spelvärlden utan en Schwarzenegger-inspirerad megamachotyp som kan gå på strippklubb och dra halvtaskiga oneliners?
Nästa år släpps faktiskt Duke Nukem Forever, och även om det har påståtts hur många gånger som helst så är det osannolikt att projektet åker i malpåsen igen. Gearbox avslutar vad konkade 3DRealms påbörjade, och alla blir lyckliga.
Eller?
För frågan är om Duke Nukem Forever över huvud taget kan lyckas? Tolv år (eller något sådant) är en väldigt lång tid för utveckling, och spelbranschen har förändrats en hel del sedan tiden då Duke Nukem 3D var hett och over the top. Visst, vi kommer få överdimensionerade vapen, blaffiga bossar, naket, och självfallet Dukes syrliga kommentarer. Kanske kan vi rentav få en liten mediastorm om hur otroligt opassande och pinsamt det är att den här typen av spel, säkert kvinnoförnedrande, kan få släppas.
Men risken är stor att allt det där passerar med en gäspning.
Duke Nukem kommer dock överleva stormen och säkerligen återetablera sig som ett stabilt varumärke, med miljonsäljare på miljonsäljare, medan spelkritiker levererar okej-till-bra-betyg med illa dolt förakt. Lite som Mortal Kombat alltså.
Det räcker faktiskt att Duke Nukem Forever är okej, lite lagom kul sådär, och röjigt värre. Något det säkerligen kommer vara, Gearbox är inga amatörer och jag tror nog de kan hantera den aningen speciella humorn med – se bara på Borderlands, som de alltså utvecklat. Vi kommer få en solid spelupplevelse. Några miljoner sålda spel senare så kan någon utvecklare påbörja ett nytt Duke Nukem-lir som antagligen gör samma sak igen. Fast med rimligare utvecklingstider då.
Helt ärligt så finns det bara en sak som kan lyfta Duke Nukem Forever bortom hånfulla kommentarer och muttrande om olämpligheter, och det är ett äckligt tajt dödsmatchläge. Jag tror inte Gearbox klarar av det, ärligt talat, men Duke Nukem-fans bör hålla tummarna för just detta.
Själv kväver jag en gäspning.
Hail to the king? Njae, men välkommen tillbaka för all del. Du får en chans till, Duke.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...