Nutopia

iPhone dödar inte PSP säger Sega

Sega har pratat med MCV och delar med sig av lite intressant data kring sin simulatorserie Football Manager, apropå att iPhone ska döda alla dedikerade bärbara spelmaskiner. Tydligen är det så att iOS-versionen av spelet säljer bra, och förstås är betydligt billigare (X kr för övrigt), men PSP-versionen fortsätter prestera som tidigare. Ingen nedgång i försäljningen där alltså, vilket är intressant.
Fast nu är det visserligen så att Football Manager är lite lagom hardcore sådär, men å andra sidan en titel som passar bra på tryckskärm, till skillnad från exempelvis plattformsspel. Frågan är vad det betyder, om något alls.
Man säger även att man tror att dedikerade handhållna spelenheter kan samexistera med iPhone. Det ser jag som en självklarhet, det finns alltid spelare som vill ha en dedikerad spelmaskin för att de helt enkelt presterar bättre, de är ju gjorda för ändamålet. Dagens marknadsandelar kan Nintendo och Sony dock se sig i skyarna efter, tror jag.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer