Nutopia

Gran Turismo 5 gör dig fattig


Det kommer två olika salmarutgåvor av Gran Turismo 5, säger Atindriya Bose, boss för Sony i Indien (av alla ställen). Det är oklart var de båda innehåller, men att den dyrare versionens pris skulle nå upp i ett fyrsiffrigt belopp och mer därtill var smått överraskande då franska Amazon har listat ett riktpris. Och här gäller det att öppna plånboken minsann, för smakar det så kostar det.
Det är den så kallade Ultimate Edition som för tillfället listas för hela €190, det vill säga nästan 1 900 kronor. Saftigt värre, men enligt Bose innehåller detta paket så mycket mer. Den vanliga samlarutgåvan sägs innehålla spelet, lite samlarbonusar samt extramaterial medan Ultimate Edition…

”Är ett riktigt stort paket med material och tillbehör som sträcker sig bortom spelet.”

Inga ord om vad det kan röra sig om, men att det handlar om bilrelaterat material är givet, så man undrar ju om det kan vara en rattmuff, kromad förgasare eller någon gammal västtysk gjutjärnsturbo att ställa i hyllan. Vi får väl se, fansen av serien lär i alla fall med allra största säkerhet vara villiga att hosta upp vad som krävs för att lägga vantarna på denna extrema utgåva. Jag är inte en av dem.