Fredagsappen: Monster Burner

Share This Post


Det är dags för iOS-spelande, det är dags för enkelhet, det är dags för Monster Burner till iPad. Detta är Ubisofts vinkel på alla de försvarsspel som svämmar över till mobila tryckskärmsenheter, även kallat smarta mobiler och surfplattor.
Premissen är, som vanligt, oerhört simpel. Försvara och låt inte fienden ta sig hela vägen fram tillräckligt många gånger. Den här gången skjuter man eld i olika former på anstormande monster genom att dra med fingret över skärmen. Nyckeln är att ta med sig så många som möjligt i varje anfall för att på så sätt samla både ammunition och bonusar. Banorna i spelet bjuder på såväl olika villkor som fiender, alla med varierande egenskaper.
Spelet öppnar på ett väldigt snällt sätt, men inte överdrivet långt in får man veta att man lever. Eller dör, snarare. Det blir tufft, hektiskt och panikartat och omstartsknappen går ibland lite väl varm. Men utmanande ska det väl vara.
Ubisoft själva klassar det som actionpussel. Kanske det, men så mycket pussel vet jag inte om jag ser. Fast vad spelar det för roll egentligen?! Bränn monster som aldrig förr, det är vad som gäller.
Man kan i vanlig ordning köpa till sig fördelar för riktiga pengar, men om det är värt det får du avgöra själv. Vi ser åtminstone inga vansinniga 749 kronor som i flera andra spel. Alltid något.

Monster Burner fungerar bra till formatet. Kanske inte för alla, men helt klart för många.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...