Fem appar: Erik Johanssons iPhone

Del två i vår artikelserie om Fem appar till iPad eller iPhone (och iPod touch) är skriven av ingen mindre än Erik Johansson, även känd som @lillerik på Twitter. Här är hans fem appar:
Jag gjorde valet, när jag fick frågan om att skriva det här inlägget, att inte ta med de allra mest självklara applikationerna såsom Twitter for iPhone och Facebook i min lista. Istället tog jag applikationer som folk kanske inte har så stor koll på, men som för mig är ohyggligt viktiga och som jag använder regelbundet.

Calvetica [22kr • App Store]
Tycker du iPhonens inbyggda kalender är dålig eller kanske bara ful. Då är Calvetica något du bör testa. Som man kan höra av namnet bygger designen på typsnittet Helvetica och du har funktionalitet som veckovy och dylikt.
Teuxdeux [22 kr • App Store]
Fantastisk trevlig tjänst som med deras webbapplikation teuxdeux.com visade att todo-listor verkligen inte behöver vara en ful lista upp och ner. Teuxdeux har ett flöde som passar mig perfekt och med en iPhone-applikation som synkar mot webbtjänsten har jag min todo-lista med mig vart jag än är.
PhotoToMac [15 kr • App Store]
Har du också varit i sitsen då du ska göra ett litet snabbt blogginlägg eller så och bara behöver ta en bild. Du tar bilden med telefonen men inser sen att du måste koppla in kabel och synka över bilden. Med PhotoToMac listas delade mappar för datorer på nätverket och du kan lätt slänga över bilden du nyss tagit, från telefonen till din mac. Utan sladd.

Fastfood [7 kr • App Store]
Sugen på skräpmat? Med Fastfood på din iPhone får du upp de närmsta snabbmatskedjorna (Mcdonalds, Max, Burger ing, 7eleven) och hur många meter det är till de. Klickar du på en av de får du även upp öppettider för det specifika stället.
Köp & sälj på Tradera [7 kr • App Store]
Den här är väl egentligen lite tråkig att ta med men den här applikationen är nog den som gjort att min användning av underliggande tjänst har ökat mest. Den är smidig och simpel att bud med och när det återstår 15 minuter tills en auktion du budat på går ut så får du en pushpåminnelse och kan lätt vara med och fights i slutet. Perfekt!

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

  1. Varför inte köra Dropbox istället för PhotoToMac för att smidigt föra över foton till datorn? Är både gratis och har mer funktioner.

    • Absolut, jag använder och älskar Dropbox också, men i det här fallet så känns det så onödigt att bilderna ska laddas upp på världshistoriens långsammaste servrar och sen ner från desamma när du sätter dig vid datorn – istället för att bilderna bara skickas direkt till macen över ditt lokala nätverk. Jag säger absolut inte att Dropbox är dåligt, det skulle absolut fungera såklart. Allt beror på ens egna flöde och krav =)