Fem appar: Erik Johanssons iPhone

Share This Post

Del två i vår artikelserie om Fem appar till iPad eller iPhone (och iPod touch) är skriven av ingen mindre än Erik Johansson, även känd som @lillerik på Twitter. Här är hans fem appar:
Jag gjorde valet, när jag fick frågan om att skriva det här inlägget, att inte ta med de allra mest självklara applikationerna såsom Twitter for iPhone och Facebook i min lista. Istället tog jag applikationer som folk kanske inte har så stor koll på, men som för mig är ohyggligt viktiga och som jag använder regelbundet.

Calvetica [22kr • App Store]
Tycker du iPhonens inbyggda kalender är dålig eller kanske bara ful. Då är Calvetica något du bör testa. Som man kan höra av namnet bygger designen på typsnittet Helvetica och du har funktionalitet som veckovy och dylikt.
Teuxdeux [22 kr • App Store]
Fantastisk trevlig tjänst som med deras webbapplikation teuxdeux.com visade att todo-listor verkligen inte behöver vara en ful lista upp och ner. Teuxdeux har ett flöde som passar mig perfekt och med en iPhone-applikation som synkar mot webbtjänsten har jag min todo-lista med mig vart jag än är.
PhotoToMac [15 kr • App Store]
Har du också varit i sitsen då du ska göra ett litet snabbt blogginlägg eller så och bara behöver ta en bild. Du tar bilden med telefonen men inser sen att du måste koppla in kabel och synka över bilden. Med PhotoToMac listas delade mappar för datorer på nätverket och du kan lätt slänga över bilden du nyss tagit, från telefonen till din mac. Utan sladd.

Fastfood [7 kr • App Store]
Sugen på skräpmat? Med Fastfood på din iPhone får du upp de närmsta snabbmatskedjorna (Mcdonalds, Max, Burger ing, 7eleven) och hur många meter det är till de. Klickar du på en av de får du även upp öppettider för det specifika stället.
Köp & sälj på Tradera [7 kr • App Store]
Den här är väl egentligen lite tråkig att ta med men den här applikationen är nog den som gjort att min användning av underliggande tjänst har ökat mest. Den är smidig och simpel att bud med och när det återstår 15 minuter tills en auktion du budat på går ut så får du en pushpåminnelse och kan lätt vara med och fights i slutet. Perfekt!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...