En inblick i hur man tonsätter film

Share This Post


Angelo Badalamenti är en mycket duktig amerikansk kompositör som på sitt speciella sätt har tonsatt bland andra Twin Peaks och Mulholland Drive. Ni som har sett serien eller filmen vet precis vad jag pratar om.

”My (musical) world is a little bit dark… a little bit off-center. I think of it as tragically beautiful. That is how I would describe what I love best: tragically beautiful.”

Nu har det dykt upp ett klipp på Youtube där han håller på att tonsätta A Late Quartet, en dramafilm med bland andra Christopher Walken och Philip Seymour Hoffman. Egentligen är det inte något jättespeciellt med klippet mer än att det är kul att se bakom kulisserna, få en inblick i hur det faktiskt går till när man tonsätter en film och framför allt att se en sådan duktig kompositör arbeta.
Nu finns det garanterat flera hundra sätt att tonsätta en film på, men det gör inte det här klippet mindre intressant för det.
Som en bonus skickar jag med ett klipp där Badalamenti förklarar hur det gick till när han och David Lynch – en av skaparna av Twin Peaks – tillsammans tog fram ”Love Theme from Twin Peaks” till just nämnda serie.
http://youtu.be/SwvSFOEfHJE

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...