En halv miljon sålda PS Vitor, hur bra är det egentligen?

Share This Post


På årets CES-mässa som för närvarande håller på gick Sony ut med nyheten om att PS Vita nu sålts i 500 000 exemplar sedan releasen i Japan den 17 december. Medan siffran i sig kan tyckas verka fin så ska man ha klart för sig att maskinen har det kämpigt och blir vecka efter vecka utklassad av rivalen Nintendo 3DS.
Nintendos bärbara konsol har tagit rejält med fart efter släppen av Mario Kart 7, Super Mario 3D Land och Monster Hunter 3G. Vilka också är de tre spel som ligger i topp på de japanska försäljningslistorna.
Senaste veckan såldes PS Vita i knappt 43 000 exemplar medan Nintendo 3DS gick från 198 000 till 241 000 konsoler från veckan därpå. Då ska man dock ha klart för sig att Nintendo 3DS, förutom efterfrågad mjukvara, även är 10 000 yen billigare än Vita vars billigaste modell kostar 25 000 yen. Som ytterligare referens kan det nämnas att gamla trotjänaren PSP såldes i 71 000 exemplar förgående vecka, så PS Vita har inte bara en, utan två konkurrenter just nu.
Fler spel till Sonys nya gullegris är ett måste, givetvis, men jag tror även att vi kan räkna med en officiell prissänkning inom en inte alltför avlägsen framtid. Frågan är bara med hur mycket, och när?!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel