Nutopia

En halv miljon sålda PS Vitor, hur bra är det egentligen?


På årets CES-mässa som för närvarande håller på gick Sony ut med nyheten om att PS Vita nu sålts i 500 000 exemplar sedan releasen i Japan den 17 december. Medan siffran i sig kan tyckas verka fin så ska man ha klart för sig att maskinen har det kämpigt och blir vecka efter vecka utklassad av rivalen Nintendo 3DS.
Nintendos bärbara konsol har tagit rejält med fart efter släppen av Mario Kart 7, Super Mario 3D Land och Monster Hunter 3G. Vilka också är de tre spel som ligger i topp på de japanska försäljningslistorna.
Senaste veckan såldes PS Vita i knappt 43 000 exemplar medan Nintendo 3DS gick från 198 000 till 241 000 konsoler från veckan därpå. Då ska man dock ha klart för sig att Nintendo 3DS, förutom efterfrågad mjukvara, även är 10 000 yen billigare än Vita vars billigaste modell kostar 25 000 yen. Som ytterligare referens kan det nämnas att gamla trotjänaren PSP såldes i 71 000 exemplar förgående vecka, så PS Vita har inte bara en, utan två konkurrenter just nu.
Fler spel till Sonys nya gullegris är ett måste, givetvis, men jag tror även att vi kan räkna med en officiell prissänkning inom en inte alltför avlägsen framtid. Frågan är bara med hur mycket, och när?!

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.