Det här är Dragon Quest X

Share This Post


Fans av JRPG vet att det inte bara är Final Fantasy som sitter på tronen borta i Japan, utan även, eller snarare framför allt, Dragon Quest. En otroligt populär serie som sträckt sig över en rad olika format för att nu slutligen hamna på Wii. Och Wii U. Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online, som nu förväntas fortsätta succén efter Dragon Quest IX till Nintendo DS, blir dock inget traditionellt rollspel, för likt så många andra spel nu för tiden handlar det om ett onlinerollspel.
Rise of the Five Tribes Online ska enligt uppgifter vara det första Dragon Quest-spelet som utvecklas internt inom Square Enix, och producenter är Yosuke Saito och Jin Fujisawa, kända från Nier och tidigare Dragon Quest-spel.
Det blir alltså ett onlinerollspel där vi spelar tillsammans, om man vill. Det går också att spela ensam med datormedspelare ifall man känner för det. Spelet sträcker sig över fem kontinenter där fem olika stammar lever och det ska vara en stor värld som grundar sig på idéer från Dragon Quest IX.
Wii-version stöder den vanliga kontrolluppsättningen med nunchuck och wiimote, men även de klassiska kontrollerna samt USB-tangentbord. Till Wii använder sig spelet av både skiva och USB-minne som lagringsplats. Det pratas även om en funktion som gör att man kan flytta över sin karaktär till en Nintendo 3DS-maskin och dela den med andra spelare genom streetpass.

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online släpps till Wii någon gång 2012 medan Wii U-versionen fortfarande inte har något datum. Det kan mycket väl röra sig om månadsbetalning för alla intresserade, men där väntar vi på bekräftade uppgifter. Det behöver heller inte gälla för Europa även om japaner tvingas betala per månad.
En japansk sida för spelet har kommit upp här.

Related Posts

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Netflix

Netflix erbjuder massor av nya filmer, serier och dokumentärer...