Det här är Dragon Quest X

Share This Post


Fans av JRPG vet att det inte bara är Final Fantasy som sitter på tronen borta i Japan, utan även, eller snarare framför allt, Dragon Quest. En otroligt populär serie som sträckt sig över en rad olika format för att nu slutligen hamna på Wii. Och Wii U. Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online, som nu förväntas fortsätta succén efter Dragon Quest IX till Nintendo DS, blir dock inget traditionellt rollspel, för likt så många andra spel nu för tiden handlar det om ett onlinerollspel.
Rise of the Five Tribes Online ska enligt uppgifter vara det första Dragon Quest-spelet som utvecklas internt inom Square Enix, och producenter är Yosuke Saito och Jin Fujisawa, kända från Nier och tidigare Dragon Quest-spel.
Det blir alltså ett onlinerollspel där vi spelar tillsammans, om man vill. Det går också att spela ensam med datormedspelare ifall man känner för det. Spelet sträcker sig över fem kontinenter där fem olika stammar lever och det ska vara en stor värld som grundar sig på idéer från Dragon Quest IX.
Wii-version stöder den vanliga kontrolluppsättningen med nunchuck och wiimote, men även de klassiska kontrollerna samt USB-tangentbord. Till Wii använder sig spelet av både skiva och USB-minne som lagringsplats. Det pratas även om en funktion som gör att man kan flytta över sin karaktär till en Nintendo 3DS-maskin och dela den med andra spelare genom streetpass.

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online släpps till Wii någon gång 2012 medan Wii U-versionen fortfarande inte har något datum. Det kan mycket väl röra sig om månadsbetalning för alla intresserade, men där väntar vi på bekräftade uppgifter. Det behöver heller inte gälla för Europa även om japaner tvingas betala per månad.
En japansk sida för spelet har kommit upp här.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...