Dead Island – semesterparadiset

Share This Post


Du vaknar upp ensam i total tystnad på ett hotell som verkar övergivet. Vid det här laget har du ingen aning om att du just sovit dig igenom zombieapokalypsens start, men inom kort väcks du till mardrömmen då du blir biten av zombier. Är det över? Nej, just du verkar tillhöra en av fyra personer som ser ut att vara immuna mot zombiepandemin. Så börjar Dead Island, ett co-op-spel som avnjuts bäst tillsammans med tre vänner online.
Spelet kretsar kring ön Banoi och utforskandet av de olika miljöer som finns där: turisternas strandparadis, den lokala stadsmiljön, den vackra regnskogen med dess tillhörande byar och en fängelseö. Även om de olika miljöerna används som kapitelindelningar kan du röra dig mellan dem, vilket gör Dead Island till ett utmärkt sandlådespel att utforska utförligt.
Under resorna blir även karaktärerna bättre, vilket gestaltas genom levelmekaniker som rollspel vanligen använder sig. Genom att spendera poäng i tre olika färdighetsområden kan du skräddarsy din karaktär och ge den en egen stil, även om Dead Island inte erbjuder något djupt karaktärsporträtt.

Tyvärr dras spelet med en del mindre skavanker. Några exempel är att kvinnor kallas för honom och spelets mellansekvenser innehåller alla fyra karaktärer även om man spelar själv. Sådana detaljer drar ned helhetsintyget. Dead Island är trots det ett beroendeframkallande spel som är ett måste om du kan samla ihop tre kompisar att spela tillsammans med. Gillar du zombier så är det här spelet du inte får missa.

Related Posts

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...