Crystal Defenders – att skapa ett beroende

Share This Post

Crystal Defenders är enkelt förklarat ett tower defense i Final Fantasy-kostym. Har man spelat den här typen av spel tidigare så känner man igen sig direkt. Slingriga vägar ska försvaras mot framrusande horder av fiender som aldrig tycks ta slut, men här är det inte torn i ordets rätta bemärkelse man försvarar sig med, utan karaktärer som till viss del känns igen om man har lite tidigare kännedom om de olika Final Fantasy-spelen.
Vi hittar magiker, fotsoldater, munkar, bågskyttar och många andra. Dessa gäller det sedan att placera ut så strategiskt som möjligt för att dela ut största möjliga skada, så man måste se över terrängen och planera mobiliseringen noggrant. Krigarna är uppgraderingsbara och kan dessutom förstärkas ytterligare med hjälp av utplacerade kristaller som är tillgängliga på de lite svårare nivåerna, tillsammans med utökade trupper.

Fienderna kommer även dem i varierande former. Några är snabba, några flyger och andra tål en oerhörd mängd stryk innan de viker sig. Detta resulterar i att man hela tiden måste se över vad för folk man har ute. Fotsoldater kan exempelvis inte komma åt luftburna mål medan andra fiender kan vara immuna mot magi eller vanliga fysiska attacker. Det gäller att hela tiden ha en så jämn trupp som möjligt. Att hamna på efterkälken med någon typ av attack resulterar garanterat i en säker förlust.
Crystal Defenders är överlag ett väldigt underhållande spel som står sig väl gentemot motståndet inom genren. Det kostar förvisso lite extra, men man får definitivt vad man betalar för. Med hela 360 nivåer och tre olika kapitel med varierande svårighetsgrad finns här att göra för alla, vare sig du är nybörjare eller fullblodsproffs. Och det är riktigt svårt att sluta.
Betyg: 4 av 5

Rickard testade version 2.0.2 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...