Blood Bowl – fantasysporter har aldrig varit sexigare

Share This Post


I den gamla världen lever hårdföra orcher, smidiga alver och snabba råttmän som alla visste hur man löste konflikter. Nej, inte med arméer som drabbar samman i stora fältslag eller stora flottor som attackerar varandra på böljan den blå. De gjorde istället upp på fotbollsplanen där det mesta var tillåtet. Döda motståndaren? Tja, varför inte. Det är lika okej som ett bra passningsspel. Om ni inte redan fattar vad jag talar om så är det bakgrunden till spelet Blood Bowl.
Långt innan spelet släpptes var jag fast. Jag hade nämligen spelat brädspelet (som datorpelet baserar sig på) mycket i min ungdom och det var ett av de få brädspelen från Games Workshop jag fastnade för. Deras mer kända spel väckte inget intresse, men Blood Bowl var både billigt och enkelt att sätta in sig i. Det fanns dessutom någonting med spelet som var bisarrt och vackert på samma gång. Jag menar, orcher som spelar fotboll? Det är så sjukt att det blir bra.
Så hur står sig adaptionen från brädspelet till datorspelet? Förvånansvärt bra faktiskt. Det är så bra som jag minns det och reglerna från förlagan efterföljs samtidigt som lagen känns trogna sina ursprung. Man har helt enkelt skapat ett praktiskt sätt för oss som är för lata att plocka fram spelbrädet och figurerna. Nu kan man slå på konsolen och spela ensam – eller med en vän över live. Största pluset? Inga diskussioner om tärningsslaget räknades eller ej, datorn bestämmer allt!

Spelets nackdelar ligger inte i adaptionen, utan på två andra områden: achievements och online. Som alla vet är jag en riktig achievementhora och när jag kollar på listan gråter jag nästan. Den är så rysligt ogenomtänkt och utan finess. Den uppmuntrar inte till att pröva olika saker i spelet, utan de är istället omöjliga att klara av om man inte boostar. Bakläxa! Den största besvikelsen är dock att du inte kan utveckla laget om du spelar online. För alla som kört originalet i turneringsform vet ju att det är vad som är roligast med spelet. Det drar därmed tyvärr ned intrycket till endast ett bra, stabilt spel.
Så för att sammanfatta: är du ett fan av brädspelet är det ett måste, annars är det för dig som har tålamod, gillar listiga strategier och få dina planer förstörda av totalt osannolika slumpmoment. Du har inte spelat Blood Bowl förrän du svurit högt över hur tärningarna huggit kniven i ryggen på dig.
Betyg: 3 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...