Nutopia

Apple svarar på kritiken gällande positionsloggar

Det blev ett ganska så stort liv för ett litet tag seadn när det avslöjades att våra iPhonar sparar platsinformation och sedan för över detta till datorer vid synkronisering. Bloggare sa vad de tyckte, appar kom som visade filerna som sparades och jailbreakade enheter kunde köra program som eliminerade ”problemet”. Kontentan var i alla fall väldigt många upprörda kunder och ett företag som höll tyst, fram tills nu.
Apple börjar med att säga att de aldrig har spårat några användare och aldrig haft några planer på att göra så (men det var väl kanske inte heller det de flesta var oroliga för?). Dock tar de delvis på sig skulden för att inte ha informerat tillräckligt om hur tekniken för snabb och pålitlig platsangivelse fungerar, vilka tekniska hinder som måste överkommas för att leverera ett så bra resultat som möjligt.
Det handlar i grunden om att Apple har en crowd-sourcad databas med hotspots, trådlösa nätverk, som användare själva har samlat in, då utan att veta om det. Dessa platser använder sig sedan iPhonen av för att ge en korrekt platsangivelse på kortast möjliga tid. Det handlar alltså inte om, så klart, någon detaljerad kartläggning av iPhone-ägare. Man erkänner dock en rad olika buggar som upptäckts och som kommer att fixas så snart som möjligt.
Intresserade av situationen och alla andra som vill läsa Apples egna svar på frågorna kan göra det här.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer