Apple svarar på kritiken gällande positionsloggar

Share This Post

Det blev ett ganska så stort liv för ett litet tag seadn när det avslöjades att våra iPhonar sparar platsinformation och sedan för över detta till datorer vid synkronisering. Bloggare sa vad de tyckte, appar kom som visade filerna som sparades och jailbreakade enheter kunde köra program som eliminerade ”problemet”. Kontentan var i alla fall väldigt många upprörda kunder och ett företag som höll tyst, fram tills nu.
Apple börjar med att säga att de aldrig har spårat några användare och aldrig haft några planer på att göra så (men det var väl kanske inte heller det de flesta var oroliga för?). Dock tar de delvis på sig skulden för att inte ha informerat tillräckligt om hur tekniken för snabb och pålitlig platsangivelse fungerar, vilka tekniska hinder som måste överkommas för att leverera ett så bra resultat som möjligt.
Det handlar i grunden om att Apple har en crowd-sourcad databas med hotspots, trådlösa nätverk, som användare själva har samlat in, då utan att veta om det. Dessa platser använder sig sedan iPhonen av för att ge en korrekt platsangivelse på kortast möjliga tid. Det handlar alltså inte om, så klart, någon detaljerad kartläggning av iPhone-ägare. Man erkänner dock en rad olika buggar som upptäckts och som kommer att fixas så snart som möjligt.
Intresserade av situationen och alla andra som vill läsa Apples egna svar på frågorna kan göra det här.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...