Angry Birds flyger in på PSP

Share This Post


Vad Angry Birds gjorde för iPhone är inget spelet gör för PSP, det är inte särdeles svårt att konstatera. Inte bara för att formatet redan har både större och mer imponerande spel, utan också att konverteringen helt enkelt känns så där.
I grund och botten har spelet alla förutsättningar för att lyckas på PSP. Upplägget är ju hjärndött enkelt, skjut iväg dina fåglar med hjälp av en förvuxen slangbella och pricka de grisiga fienderna på andra sidan banan så att de förstörs. Och visst, det är inte direkt dåligt här, men inte heller lika finkänsligt som till iPhone.
För det första har jag oerhört svårt att släppa hur ojämnt spelet presterar till PSP. Ibland hackar det, och fåglarnas luftfärd känns speciellt i utzoomat läge sällan särskilt mjuk. Kontrasten gentemot att ha spelat det till iPhone blir lite väl märkbar.
Men det stora irritationsmomentet finner jag i kontrollen, även om den är snudd på så enkel som den kan bli. Dra slangbellan med den analoga spaken och zooma in/ut med axelknapparna, visst låter det bra?! Problemet är bara att jag gillar att spela i helt utzoomat läge, så att jag ser hela banan samtidigt. För att göra detta måste jag konstant hålla just axelknapparna nedtryckta, och det är inte direkt bekvämt i längden.

Sedan strular även den analoga spaken ibland. Släpper man inte laddbandet snabbt och hastigt så tappar fåglar omgående fart och kraschar långt innan de nått fram. Det händer mer än en gång när jag spelar även om jag själv uppfattar det som att jag släppt spaken snabbt och korrekt. Ska jag vara extra grinig så är det också lite svårare att sikta då kontrollen överlag känns mer ryckig än vad den gör till iPhone när man siktar med fingrarna.
Annars är det samma härliga spel som alltid. Jag kan rekommendera detta om man inte har möjligheten att spela det någon annanstans, men äger du en iPhone/iPod touch så kan jag inte nog hänvisa er till den versionen istället.
Angry Birds är ett överjävligt kul spel som bara blir lite mindre överjävligt kul på PSP.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...