Alien Breed: Impact blir kanske vad Evolution skulle varit

Share This Post


Jag var ganska pepp på Alien Breed Evolution när det utannonserades till Xbox Live Arcade, gammal Amiga-spelare som jag är (bland annat). Tyvärr visade sig spelet inte vara någon direkt höjdare, tveksam kontroll och oengagerande upplägg. Visst, en massa utomjordingar att röja ur vägen, keycards och låsta dörrar, men det satt helt enkelt inget vidare.
Som tur är så ter sig Alien Breed: Impact bättre.
När Alien Breed Evolution letar sig till PC, via Steam förstås, så är det aningen uppgraderat. Demoversionen, som finns ute nu, ger oss ett prologuppdrag som är modellerat från första banan i Evolution till Xbox 360, men det känns ändå lite bättre.
Kanske är det kontrollen, som förvisso fortfarande inte är riktigt hundra, som gör det. WASD-styrning i kombination med musstyrt sikte fungerar ganska bra i fågelperspektiv, även om det är lite sladdrigt här med. Att trampa sig igenom mörkret och mörsa Starship Troopers-inspirerande inkräktare i det krisdrabbade skeppet känns lite bättre, lite grymmare, lite mer rätt här.

En kvart senare står jag – Conrad – i hissen, just undkommen en överdimensionerad skalbagge som mer än gärna skulle vilja tugga på mig. Enspelarkampanjen är inte grejen med Alien Breed: Impact, det ska spelas med vänner, men det är inte utan att jag vill ge den en chans. Bara det är ett bra tecken, för att spela actionlir tillsammans kräver ju som bekant inte så mycket för att bli bra.
Köpknappen – i skrivande stund med 10% rabatt på de €14,99 (cirka 145 kr) man ämnar ta för spelet när det släpps den 3 juni – är lockande trots allt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...