Vad är en bra betting bonus?

Share This Post

Denna text presenteras i samarbete med Tippat.

Betting är lätt för dem som kan det. Det framstår som lite besvärligt och komplicerat för den oinvigde, men så är det faktiskt inte. Betting är förvånansvärt enkelt, skulle vi säga. Och en positiv sak är att det finns alltid bonusar som ger dig mer att spela för. Vi tänkte bena ut några olika sätt bonusar kan vara uppbyggda och vad du ska tänka på.

Gå först och undersök en topplista med bonusar, det är snabbaste sättet att se vad som erbjuds just nu. När du blir medlem på en ny sajt får du en välkomstbonus som framstår som väldigt generös. Där kan det stå “100% upp till 5 000 kronor”. Det innebär att du kan sätta in upp till 5 000 kronor och få 100 % extra i bonus. Då har du 10 000 kronor på kontot.

Det är viktigt att undersöka villkoren för bonusen: där kan det skilja mycket från spelbolag till spelbolag. De extra 5 000 kronorna kan vara begränsade. Du har kanske en deadline på när du måste ha använt dem för att få behålla eventuella vinster.

Bonusar har allt som oftast omsättningskrav. Du behöver omsätta bonuspengarna runt 30-40 gånger som standard, men det finns skrämmande krav på 100 gånger också. Du ska alltså ha spenderat 5 000 gånger 30 för att få överföra pengarna till ditt bankkonto. Det är 150 000 kronor som du behöver sätta i rullning innan pengarna är dina.

Andra vanliga villkor är att du måste använda bonuspengarna innan du använder dina egna eller att bonuspengarna bara får användas på ett specifik spel.

För dig som redan är medlem på en bettingsajt brukar bonusarna vara mindre men kan även ha färre villkor kopplat till sig. Ibland kan det till och med dyka upp extraslantar som är helt utan omsättningskrav!

En del spelbolag har “belöningsbonusar”. Under en viss period kan du få en belöningsbonus om du omsätter en viss summa pengar. Omsättningen är oberoende om du vinner eller förlorar pengar. En bra bonus att nyttja när du ändå tänker spela, men inte tillräckligt bra för att du ska spela bara för att få bonusen. Du kanske får 500 kr extra att spela för om du har omsatt 10 000 kronor.

En riktigt bra bonus som inte finns överallt är “försäkrat spel”. När du aktiverat bonusen får du spela ett helt riskfritt spel. Om du vinner, behåller du pengarna. Om du förlorar får du tillbaka hela din insättning. Perfekt för dig som vill ta en risk på högre odds med lägre vinstchanser. Pengarna du får tillbaka kan dock vara bonuspengar som du behöver omsätta hos spelbolaget för få överföra till bankkontot.

Det finns så klart fler varianter och nästan alla stora spelbolag har åtminstone en bonus som är utformad för deras sajt. Därför är det alltid en god idé att spana på erbjudanden och villkor hos flera spelbolag innan du väljer var du blir medlem.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...